Poppen maken is wat minder eenvoudig, maar heerlijk om te doen. De eerste pop is altijd de liefste, al wint zij geen schoonheidsprijs. Hoe je een pop leert maken? Daar zijn cursussen voor. Op een beurs ontmoet u altijd wel deelnemers die les geven in het maken van poppen en beren. Ook kunt u op de beurs terecht voor boeken, die uitleggen op een zeer duidelijke wijze o.a. met foto's hoe je zelf thuis poppen en beren kan gaan maken.
Kunstenaarspoppen en -beren zijn een geliefd verzamelobject. Op de beurs staan stands met grote collecties antieke poppen en accessoires, soms met oud speelgoed erbij. Op elke beurs is dat weer verschillend. U heeft bijvoorbeeld op een eerdere beurs een mooie poppenwagen gezien uit de dertiger
jaren en thuis beslist u na lang nadenken dat u hem gaat kopen op de volgende beurs, maar dan kan hij al weer verkocht zijn, vandaar dat de collecties altijd wisselend zijn, maar daardoor ook boeiend. De taxateur is een verhaal apart.
Wat heeft die man het druk, bijna elke beursbezoeker heeft wel een oude pop of teddybeer thuis liggen waar hij of zij graag de waarde van wil weten. Soms is het niets waard, een enkele keer heel veel. Dat varieert in waarde van bijvoorbeeld euro 50 t/m euro 10.000.
Zondag 15 januari 2006, "Motel Dennenhof" (V.D. Valk), Bredabaan 940.
Geopend: 11.00-17.00 uur, entree: euro 3.50, 65+ euro 3,00, kinderen tot 12 jaar gratis (onder geleide).
Niesje Wolters van Bemmel, Centrumweg 8, 8162 PT Epe, tel. 0578-620502, fax 0578-621477, e-mail:
beurzen@niesjewolters.nl, website:
www.niesjewolters.nl