Eenden in volle vlucht - Park De Mik
Maria-ter-Heide
  Eenden in volle vlucht - Park De Mik
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 19 april 1975 (49 jaar geleden)
De ruime zaal van het kamp loopt vol belangstellenden voor het jaarlijks turnfeest. De belichting is prima, de tussentijd gaat vlug voorbij en de prestaties zijn ver boven het peil van de vorige jaren.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 17:46 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 16:12
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Standbeeld dienstencentrum
  Standbeeld dienstencentrum
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Ons stamcafé: Bell vue

In mijn geboortedorp onder de schaduw van de hoge spitse kerktoren, staat het oude dorpscafé, de Belle vue. Het is de trekpleister voor wie van gezelligheid houdt. Doorgaans beleef je er een verrassende stemming en het muziekgenre is van alle tijden. Opvallend bij het binnen komen is toch wel de vriendelijke verwelkoming en de super snelle bediening. Het ambachtelijk bier vloeit heerlijk fris uit de tapkraan en het glas wordt gespoeld in het helderste water. Ja echt, het is daar een zeer goed café, het wordt door de meeste bezoekers dan ook zo ervaren.

Er staat geen jukebox of een wc madam, toch is de toog mooi verfraaid met koper en aan de wand hangt nog het vertrouwde spaarkastje. Men gebruikt er geen dure woorden, wel hoor je ‘santé’ en soms trekt men aan de koperen bel om een ‘tournée général’. Niets is te veel om bij feestdagen het etablissement een aangepast feestelijk tintje te geven. Men speelt er geducht kaart of met de pietjesbak ofwel kan men er biljarten. Op de achterzijde van een bierviltje zie je wel eens een grappige vlugge schets of een raadselachtige krabbel. Het prettigste is dat iedereen zichzelf kan zijn, men ondervindt werkelijk geen discriminatie. Een mens is daar mens, jong of oud, rijk of arm. Daardoor heerst er onder de stamgasten een gemoedelijke sfeer. Tussen pot en pint wordt er voornamelijk veel gelachen, waardoor de oergezelligheid onder de stamgasten alvast gegarandeerd wordt. Je ziet dan bij de meeste als bij wonder een totale gedaanteverandering, al hun dagelijkse beslommeringen zijn dan tijdelijk ter zijde geschoven. Men wordt daar waarachtig opgenomen in één grote familie, een sociaal gebeuren waar je in nood op de steun van andere kan rekenen. Een trouwe klant voelt zich daar thuis, doorgaans neemt hij plaats op zijn vaste stekje. Observeert, discuteert met andere of leest uitgebreid zijn krant. Zo worden de wereldproblemen tussen twee glazen bier dikwijls opgelost.

Wanneer op zondag de kerkdienst begint, blijkt dat sommige mannen zich al eens van deur vergissen. De nasleep heeft jammer genoeg zijn ongunstige weerslaag. Zo moet hij met nederigheid aan zijn snoezig vrouwtje de incidentele uitglijder opbiechten. Als penitentie verplicht ze hem de week daarop samen een glas te gaan drinken. De wielertoeristen die maar al te graag op het buitenterras komen uitrusten, zitten hier vaak langer dan op hun fiets. Zo zijn alle uitvluchten acceptabel om naar het etablissement van Jouke en Frank te komen.

Noot: Café Bell vue - Bredabaan 1045 - 2930 Brasschaat


Meer nieuws

12-12-2021 Drie zwarte zwanen tijdelijk verhuisd
10-11-2007 Ontruiming overledenen begaafplaats
01-08-2012 Geen crematorium aan Kamp Noord

Nieuws zoekwoorden

  kermis     ophokplicht     watertoren     ziekenzorg     de mik