Mikhof
Maria-ter-Heide
  Mikhof
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 20 april 1984 (40 jaar geleden)
Rond 16u snorren de brandweerwagens door het dorp om een brand te blussen aan de munitiedepot in het kamp. Daarna moeten ze nog uitrukken voor een brandje naast de Sint-Jobsesteenweg.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 16:43 uur (halte Kerk MTH).
  Er rijdt geen buurtbus op zaterdag
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Waterkoeten in de Inslag
  Waterkoeten in de Inslag
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Winterdorp en markt in 't Klokkenhof ten voordele van Lennon Hofmans Foundation

Winterdorp ten voordele van Lennon Hofmans Foundation Kom gezellig winkelen!

Op 5 oktober 2005 overleed Lennon Hofmans. Hij was pas 8 jaar. Lennon leed aan een agressieve vorm van kanker waar helaas niets tegen opgewassen was. Lennon Hofmans zal niet alleen verder leven in de harten van zijn ouders, zijn twee zussen en broer en zijn familieleden, maar ook in de harten van heel wat andere mensen.

Op 27 november houden zijn ouders Paul en Ilse namelijk de Lennon Hofmans Foundation officieel boven de doopvont. Daarmee willen ze kinderen en hun families die geconfronteerd worden met de meedogenloze ziekte ondersteunen. Zo willen ze financiële fondsen opbouwen om de financiële druk in deze gezinnen te verlichten zodat een zo normaal mogelijk familiaal leven mogelijk blijft.

Daarnaast willen ze het wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteunen alsook een opvangnet ontwikkelen waar gezinnen met zieke kinderen terecht kunnen voor psychologische steun.

Gezellig winkelen in het winterdorp
De buren van Lennon Hofmans, Dirk en Martine Volders van 't Klokkenhof, zijn steeds zeer begaan geweest met het lot van de jongen en zijn familie. Enkele weken voor zijn overlijden organiseerden Dirk en Martine een evenement waarvan de opbrengst naar het gezin Hofmans ging zodat Lennon samen met zijn familie kon genieten van een weekendje Eurodisney. Ook nu springen Dirk en Martine in de bres en organiseren zij het eerste evenement ten voordele van de Lennon Hofmans Foundation.

Op zondag 27 november 2005 en op zondag 4 december 2005 is iedereen van harte welkom om stijlvol te komen winkelen in het winterdorp. "Meer dan 30 eigentijdse winkels uit Brasschaat, Kapellen en Schilde staan op het terras van 't Klokkenhof met een kraampje. Daarnaast zorgen we voor appelbollen, worstenbrood, warme soep, frikadellen met kriekjes, jenever en andere lekkere warme en koude drankjes", vertelt Martine enthousiast, "de kinderen van de Sint-Lutgardisschool waar Lennon naartoe ging, hebben knutselwerkjes gemaakt die voor de foundation verkocht zullen worden. We hopen een mooi bedrag bij elkaar te krijgen." Het winterdorp is toegankelijk van 11u tot 20u.

Samengevat:

Verschillende kraampjes waaronder: Juwelen * dames en jeugdboetiks * parfum en verzorging * oosterse geurolieën en voetreflexmassage * bloemen- en kerstkransen * pomax * kaarsen * decoratie * kerstdecoratie * kinder- en babyboetiek * gadgets en cadeau speelgoed * Scapa beren * wintersport * optiek * bedlinnen en bijbehoren * jeneverbar en glühwein * breugelhapjes * etc. ... .

Waar: 't Klokkenhof - Bredabaan 950 - 2930 Brasschaat (www.klokkenhof.com)

Wanneer: Zondag 27 november 2005 van 11.00u tot 20.00u (Herkansing op zondag 4 december 2005)

Deelnemende handelaars: Altrimenti * Swiggy’s * Sandy Lee * Babelutte * Monique Stam *Dormira * Bellisimo * ‘t zeepmandje * Beltima * English Herritage * Op Sinjoorke * Gloriosa * De Kadodoos * Klokkenhof Cosy corner * Special Lightning * Silver * Springs * Xanti * Babor Beauty Paradise * Sens Naturel * Wellens boetiek DI * De Blikken Trommel * Toy Kimo *Clics * Scapa * Sport Beren * Meli Melo * Manus * Breugelfestijn Klokkenhof * Bope * Lennon Hofmans Foundation * St.-Lutgardis * en nog zoveel meer ... .


Meer nieuws

25-05-2006 Piloot voor één dag, vlieg zelf
01-01-2021 Toch vuurwerk afgestoken tijdens de jaarwisseling in Maria-ter-Heide
31-01-2022 Amfibieën ontwaken stilaan uit winterslaap

Nieuws zoekwoorden

  pfaff     sprookjespad     brechtsebaan     overvallen     kerkedreef