Torenpoort De Mik (sneeuw 2021)
Maria-ter-Heide
  Torenpoort De Mik (sneeuw 2021)
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 20 april 1984 (40 jaar geleden)
Rond 16u snorren de brandweerwagens door het dorp om een brand te blussen aan de munitiedepot in het kamp. Daarna moeten ze nog uitrukken voor een brandje naast de Sint-Jobsesteenweg.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 12:43 uur (halte Kerk MTH).
  Er rijdt geen buurtbus op zaterdag
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Standbeeld dienstencentrum
  Standbeeld dienstencentrum
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Werken ovonde verlopen vlot (Fase 2)

In het weekend van 2 april 2011 werd fase 2 aangevat van de werken aan de ovonde op de Sint Jobsesteenweg. De werken verlopen opvallend vlot.

Op 7 februari 2011 startten de werken voor de aanleg van deze ovonde, een ovale rotonde die het verkeer op het kruispunt Sint Jobsesteenweg en Brechtsebaan vlotter moet doen verlopen. Met het extra verkeer dat Campus Coppens en de nieuwe bedrijvenzone aan de Sint Jobsesteenweg met zich meebrengt, is deze ovonde geen overbodige luxe. De ovonde zou helemaal gebruiksklaar moeten zijn tegen juni 2011.

Tijdens fase 2 die nog loopt tot het einde van de werken in juni wordt de zuidzijde van de ovonde (kant richting Bredabaan) aangelegd. Daarbij wordt de zuidzijde helemaal afgesloten voor het verkeer. De noordzijde die dan afgewerkt is, wordt voor het verkeer opengesteld.

Langs de zijde Overbroek worden automobilisten op de Brechtsebaan verplicht links af te slaan richting E19. Automobilisten op de Sint Jobsesteenweg komende van de Bredabaan kunnen de Brechtsebaan inslaan richting Overbroek. Langs de zijde Maria-ter-Heide wordt de Brechtsebaan volledige afgesloten ter hoogte van Sint Jobsesteenweg. Het plaatselijk verkeer moet omrijden via Bredabaan en Durentijdlei.

Omdat de nieuwe verkeerssituatie enige aanpassing vergt, geldt een snelheidsbeperking van 30km/u. Pas uw snelheid aan!


Meer nieuws

02-12-2021 Groenten- en tuinafval niet opgehaald
23-09-2007 Inhuldiging gedenkplaat ter nagedachtenis van Luitenant Jean Coppens
12-12-2020 Supermarkt Alvo slachtoffer van gewapende overval

Nieuws zoekwoorden

  kerkedreef     wielerwedstrijd     kapellei     brechtsebaan     smoutebollen