Skyline boven Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Skyline boven Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 19 april 1984 (40 jaar geleden)
Rond 16uur snorren de brandweerwagens door het dorp om een brand te blussen aan de munitiedepot in het Kamp. Daarna moeten ze nog eens uitrukken voor een brandje naast de Sint-Jobsesteenweg.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  Er rijdt geen bus meer richting Antwerpen. De volgende rit is in de ochtend (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Jaarlijkse kermis - botsauto's
  Jaarlijkse kermis - botsauto's
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Week van het Bos: kom nieuw terrein verkennen!

Zondag 2 oktober organiseert de gemeente Brasschaat samen met Aminal een wandeling doorheen de bossen en weilanden aan de Miksebaan. Het gaat over een gebied dat recent gezamenlijk werd aangekocht door de Vlaamse Overheid en de gemeente. In de toekomst zal het opengesteld worden voor het grote publiek.

Tijdens de eerste week van oktober organiseren Bos & Groen en de Vereniging voor Bos in Vlaanderen jaarlijks het grootste bosevenement van ons land: de Week van het Bos. Dit jaar staat gezondheid in en om het bos centraal. Bossen zijn voor veel mensen een plek om te wandelen, te fietsen, vogels te kijken, uit te blazen... Het is dan ook niet verwonderlijk dat tal van studies aantonen dat leven in en tussen groen positief werkt voor lichaam en geest. Maar eerlijk gezegd hebben we daarvoor geen studies nodig: een uurtje wandelen door het bos doet gewoon altijd deugd.

Genieten van het nieuwe bos
In totaal beslaat het nieuwe bos langs de Miksebaan een gebied van zo'n tien ha, ongeveer even groot als het domein Kattekensberg. Het grootste deel werd aangekocht door de Vlaamse Overheid en zal deels als speelbos worden ingevuld.
Brasschaat kocht een grote open plek aan dat het zal gebruiken om compensatiebos aan te planten. Als u een vergunning kreeg om bomen te rooien, heeft u een compensatiebedrag voor ontbossing betaalt. Met dat geld werd het terrein aangekocht en zullen nieuwe bomen worden aangeplant.

Bos & Groen en de gemeente nodigen u van harte uit om voor de eerste keer mee te komen genieten van het nieuwe bos op zondag 2 oktober om 13.30 uur. Plaats van samenkomst op het kruispunt Miksebaan-Kerkedreef. Na de officiële opening en een korte receptie wordt er onder begeleiding van de boswachter en de landschapsarchitect van de gemeente gewandeld naar de plaats waar het compensatiebos zal groeien. Wie wil kan na de wandeling nog een bezoekje brengen aan de vlakbij gelegen Kinderboerderij en het Park de Mik waar momenteel de kunsttentoonstelling Brasschaat 05 loopt.

Nieuw bos


Meer nieuws

27-01-2022 Zwarte zwanen terug in park De Mik
25-01-2021 Bladafval ruimen op het speelterrein in de Kerkedreef
16-08-2007 TV-kijkers willen de uitdagingen in het echt zien

Nieuws zoekwoorden

  parkvijver     kermis     vogelgriep     eenden     dienstencentrum