Skyline boven Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Skyline boven Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 25 april 1971 (53 jaar geleden)
De majoretten van onze harmonie behalen in het muziekfestival te Achterbroek de ereplaats.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 20:12 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is morgen om 08.32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Jaarlijkse kermis - botsauto's
  Jaarlijkse kermis - botsauto's
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Wat gebeurt er met kamp van Brasschaat?

De Luitenant Coppenskazerne en omliggende grond wordt aan de gemeente verkocht. Er zal een beperkte industriezone van gemaakt worden. Er werd een ontwerp van gemeentelijk structuurplan opgesteld dat voorziet in de inrichting van een KMOzone op een gedeelte van het militair domein langs de Sint-Jobsesteenweg, vanaf de Luitenant Coppenskazerne tot aan de Brechtsebaan.
De gemeente heeft hierover reeds vergevorderde gesprekken gevoerd met defensie en laat ook een studie opmaken met de bedoeling om een Bijzonder Plan van Aanleg te ontwikkelen. Hierin wordt de inrichting van het terrein dat ongeveer 57.000 m2 groot is, vastgelegd. In deze zone zouden een aantal kleine bedrijven kunnen komen die thans in een woongebied zitten en niet kunnen uitbreiden.
Het bestaande kazernegebouw zou een kantorenfunctie verkrijgen. Voor het invullen hiervan bestudeert de federale overheid de mogelijkheid om er overheidsdiensten, die momenteel nog kriskras over de gemeente zijn verspreid, in onder te brengen. Het gaat over de belastingdiensten, het kadaster, de dienst registratie en domeinen en de dienst douane en accijnzen. Ook de postdiensten hebben interesse.

Parkuitzicht van officierenwijk behouden.
De officierenwijk die naast het militaire kamp van Maria-ter-Heide ligt, is eigendom van de Centrale Dienst voor Sociale en Culturele Actie (CDSCA) van het ministerie van Landsverdediging. Er staan 24 woningen die bijna allemaal door militairen of gepensioneerde militairen worden bewoond. De wijk heeft het uitzicht van een park. De eigenaar wil zowel de gronden als de woningen verkopen. Het gemeentebestuur is geen kandidaat-koper, maar wil wel dat het groene karakter zoveel mogelijk behouden blijft. Ook het specifieke stratenpatroon moet blijven. Om alles in goede banen te leiden werd een selectiecommissie samengesteld. Daarin zetelen naast de burgemeester en de schepen voor ruimtelijke ordening ook één vertegenwoordiger van elke politieke fractie in de gemeenteraad. De Vlaamse bouwmeester heeft de opdracht gekregen om het project te leiden. Anderzijds start CDSCA de procedure op voor de bouw van 24 nieuwe sociale woningen. Die komen in de Antwerpenlei en zijn bestemd voor de huidige bewoners van de officierenwijk.


Meer nieuws

04-06-2011 Brandweer rukt uit voor vuurwerk in het Klein Schietveld
28-02-2006 Bosbrand in Klein Schietveld
14-02-2021 Ongeval met bord van wegenwerken in de Kerkedreef

Nieuws zoekwoorden

  watertoren     zegeplein     rommelmarkt     bredabaan     eenden