Mikhof
Maria-ter-Heide
  Mikhof
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 19 april 1984 (40 jaar geleden)
Rond 16uur snorren de brandweerwagens door het dorp om een brand te blussen aan de munitiedepot in het Kamp. Daarna moeten ze nog eens uitrukken voor een brandje naast de Sint-Jobsesteenweg.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 09:10 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Zwaluwen in de kinderboerderij
  Walter De Vos
  Zwaluwen in de kinderboerderij
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Voormalige militaire kazerne wordt modern bedrijvencomplex

De voormalige Lt. Coppenskazerne in Brasschaat (Maria-ter-Heide) maakt plaats voor een modern en toekomstgericht kantoren- en bedrijvencomplex. De totaal vernieuwde site werd op 2 mei 2009 plechtig in gebruik genomen door Vlaams minister-president Kris Peeters en burgemeester Dirk de Kort. De nieuwe campus Lt. Coppens aan de Sint Jobsesteenweg zorgt voor 23000 m2 bedrijfsruimte.

"De campus zorgt voor werk in eigen streek en we bieden bedrijven een omgeving waar ze kunnen groeien en zich ontwikkelen. Het creëren van extra werkgelegenheid door een grootschalige ontwikkeling is zeker in deze moeilijke economische tijden niet onbelangrijk", aldus burgemeester de Kort. "De Vlaamse regering streeft ernaar om letterlijk en figuurlijk ruimte te creëren om te ondernemen. Deze nieuwe campus is daar een mooi voorbeeld van.
In een mooi, toegankelijk, leefbaar en duurzaam kader zullen hier heel wat mensen samen werken aan de toekomst van Vlaanderen", zo voegde minister-president Peeters eraan toe. De kazerne dateert uit de jaren '50 en onderging een grondige facelift.
De Campus Lt. Coppens vormt nu een grote site met moderne kantoren en een KMO-zone. Op de site zullen onder meer de diensten van het kadaster en de belastingen hun intrek nemen, de eerste ambtenaren zijn reeds toegekomen.

Het complex is een realisatie van Poponcini & Lootens architecten, ingenieursbureau Stockman en de aannemer NV Van Roey. De werken gingen precies een jaar geleden van start. De.Campus kwam tot stand via een Publiek Private Samenwerking (PPS). Het Autonoom Gemeentebedrijf Brasschaat bracht de gronden in, de gemeente Brasschaat legt het openbaar domein aan en nv Van Roey Project treedt op als projectontwikkelaar.

Bij de realisatie van het project werd vooral de klemtoon gelegd op duurzaamheid: zuinig energiegebruik, doorgedreven isolatie. Ook wordt er op een milieuvriendelijke wijze gezorgd voor ventilatie, verwarming en verluchting. Gerecupereerd regenwater zorgt voor de werking van de sanitaire voorzieningen. Tenslotte biedt het nieuwe complex diverse . Brasschaatse bedrijven, die nu nog in woongebied gelegen zijn, de kans om zich op de Campus te vestigen en te groeien.


Meer nieuws

05-12-2021 Boosterprikken tegen COVID-19
18-11-2022 Houten constructie aan verbindingsbrug Claesstraat en domein De Inslag
09-06-2006 Kerkedreef voor één dag verkeersvrij

Nieuws zoekwoorden

  eenden     kerkedreef     bredabaan     deelfietsen     zegeplein