Herfst in Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Herfst in Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 17 juni 1989 (35 jaar geleden)
Bij mevrouw Van Leuven in de Berrélei stellen kunstenaars hun schilderswerken tentoon. Begonnen met een hobbyclub voor tekenaars en kunstschilders groeide het atelier uit tot een mooi kunstatelier.  lees meer nieuws van vroeger

Kalender

 18-06-2024 Cinema: The Color Purple
 21-06-2024 Cinema: Wil
 29-06-2024 Polygon Zomert
 28-07-2024 BK Wielrennen Elite 2 - U2 ...
 10-08-2024 Kermis in Maria-ter-Heide

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 15:01 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 14:14 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Standbeeld dienstencentrum
  Standbeeld dienstencentrum
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Van betonnen speelplaats naar groene oase

Op de laatste dag van het schooljaar 2022-2023 werd het startschot gegeven voor werken aan de speelplaats van Gibo Heide. Het werd een heus tegelwipfeest. Schepenen, directie, leerkrachten, leerlingen en ouders mikten een resem tegels meteen in de bouwafvalcontainer. Op 1 september zal de speelplaats onherkenbaar omgevormd zijn in een groene oase met natuurlijke speelmogelijkheden.

School, gemeentebestuur, oudercomité, Regionaal Landschap De Voorkempen, provincie Antwerpen en MOS (Milieuzorg Op School) hebben succesvol samengewerkt aan het ingrijpende vergroeningsproject. “In totaal wordt ongeveer 650 m² van de speelplaats onthard.
Tot 14 juli breken we alle stenen uit. Dat zal voor de omwonenden wel wat geluidsoverlast geven.
Na het bouwverlof bouwen we de speelplaats terug op. Plantjes en hagen worden aangeplant en nieuwe natuurlijke speelmogelijkheden geïnstalleerd. Een wadi zorgt voor waterbuffering en voorkomt wateroverlast,” legt Goele Fonteyn, schepen van duurzaamheid en infrastructuur, uit. De hinder blijft zowel voor als na het bouwverlof eerder beperkt.

“We zijn superblij dat we vandaag eindelijk kunnen starten met de werken aan onze speelplaats. We hebben brieven uitgestuurd naar omwonenden en gevraagd aan de ouders om mee te helpen bij het wippen van de eerste tegels. We vinden het belangrijk om ook hen te betrekken bij het project”, zegt directeur Elke Goessens.
“We sluiten samen het schooljaar in schoonheid af en mogen deze zomer dromen van een klimaatrobuuste speelplaats waar het fijn vertoeven is voor iedereen”, vult schepen van onderwijs Inez Ven aan.


Meer nieuws

26-05-2020 Stroompanne in groot deel van Maria-ter-Heide
02-06-2005 Just for fun triatlon
30-04-2011 Opleidingscentrum vzw ACTA op site Campus Coppens

Nieuws zoekwoorden

  smoutebollen     brechtsebaan     kerk     paardenmolen     eenden