Skyline Maria-ter-Heide (achtergrond Antwerpen & haven)
Maria-ter-Heide
  Skyline Maria-ter-Heide (achtergrond Antwerpen & haven)
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 17 juni 1982 (42 jaar geleden)
De kern van Ziekenzorg uit onze parochie neemt zieken mee op een prettige uitstap naar de bakkersmolen van Wildert en de Kiekenhoeve van Essen.
Leerkrachten nemen afscheid van zuster directrice Aldegonde die binnenkort met pensioen gaat.  lees meer nieuws van vroeger

Kalender

 18-06-2024 Cinema: The Color Purple
 21-06-2024 Cinema: Wil
 29-06-2024 Polygon Zomert
 28-07-2024 BK Wielrennen Elite 2 - U2 ...
 10-08-2024 Kermis in Maria-ter-Heide

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 14:45 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 14:14 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Torenpoort van De Mik
  Walter De Vos
  Torenpoort van De Mik
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Unieke loopbaan van 2 of 4km Campus Coppens

Een unieke loopbaan voor iedereen loopbaan heeft in Brasschaat sinds 14 maart 2024 een dubbele betekenis. Deze loopbaan helpt je carrière niet vooruit, wel je conditie. Het is een mooie, uitgestippelde route om tijdens of tussen de werkuren door te joggen of te wandelen. De focus van de loopbanen ligt in eerste instantie op bedrijven, maar ze zijn evengoed toegankelijk voor het brede publiek.

De allereerste loopbaan van Brasschaat bevindt zich op bedrijventerrein Campus Coppens in wijk Maria-ter-Heide. Het is het resultaat van een mooie samenwerking tussen Campus Coppens vzw, de gemeente en Sport Vlaanderen.

Door met verschillende lussen te werken is Loopbaan Campus Coppens perfect voor zowel ervaren lopers als recreatieve wandelaars. We promoten zo niet alleen sportieve werkpauzes, maar ook actieve wandelvergaderingen. “Voor ieder wat wils”, glimlacht schepen van sport Adinda Van Gerven. “We bieden onze inwoners al een waaier aan sportmogelijkheden aan, nu zetten we onze bedrijven in beweging. We investeren niet alleen in de gezondheid en het welzijn van de werknemers, maar ook in het succes van de organisatie”.

Een tweetal kilometer verderop, bij Salons De Groene Jager, staat een tweede startbord. Het is de ideale startlocatie voor nog een loopbaan van 3 kilometer. Hier worden immers vele vergaderingen en bedrijfsworkshops georganiseerd. Onderweg kan je aansluiten op de lussen van Campus Coppens. “We slagen erin om steeds meer bedrijven te overtuigen van het belang van fitte en gezonde werknemers. Geen enkele plek leent zich er beter toe om zitgedrag te doorbreken dan de werkplek", geeft de Vlaamse minister van Sport nog mee.


Meer nieuws

13-01-2006 Keurslagers zetten verkoopsters in de bloemetjes
02-07-2019 Versleten speeltoestellen Zegelei worden weggehaald
25-07-2021 Filmopnames : Bittersweet Sixteen

Nieuws zoekwoorden

  watertoren     kerk     rommelmarkt     inslag     wedstrijd