Torenpoort van De Mik
Maria-ter-Heide
  Torenpoort van De Mik
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 29 maart 1977 (47 jaar geleden)
De vrouwen kuisen de kerk extra netjes en proper. Spinnenwebben worden weggenomen, stoelen worden afgewassen en de tapijten uitgezogen. De leden van de beheerraad van de Kring bespreken de verdere uitbouw van het parochiecentrum. De kern van Ziekenzorg geeft aan gebrekkige oudere mensen de kans te gaan winkelen in een winkelcentrum.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 08:12 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Licht vliegwezen Brasschaat
  Licht vliegwezen Brasschaat
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Unieke beelden: Brasschaat vroeger en nu

Wie een voorliefde heeft voor oude beelden uit Brasschaat, kan best vrijdag 21 oktober of zaterdag 22 oktober 2005 aanstippen in de agenda. Dan vindt namelijk een unieke projectie plaats van oude films die gehermonteerd werden. Daarnaast worden ook oude foto's geprojecteerd die getoetst werden aan de huidige situatie.

Uit het gemeentearchief werd meer dan drie uur filmmateriaal op 35 mm-pellicule uit de jaren 1927-1932 bekeken, gerestaureerd en gemonteerd tot een gebald geheel. De beelden werden destijds gedraaid door de CDB, de cinegrafische dienst Brasschaat. Beelden uit verschillende edities van de wielerwedstrijd "de Acht van Brasschaat" worden getoond. En hoe werd het Eeuwfeest van de gemeente gevierd? Ook daarop krijgt het publiek een antwoord.

Fotokring Brafodia ging op stap met oude prentkaarten in de hand. De missie: vroeger vastgelegde beelden toetsen aan nieuwe, hedendaagse situaties.Soms lijkt de tijd stilgestaan te hebben, maar het zijn vooral enkele spectaculaire veranderingen die niet onopgemerkt voorbij zullen gaan. Het eindresultaat is een wandeling geworden doorheen de Parkgemeente met aandacht voor merkwaardige architecturale veranderingen.Tijdens de voorstelling worden de beelden begeleid met een beetje uitleg en een streepje achtergrondmuziek.

Zaal De Kring in Maria-ter-Heide was vroeger een bioscoopzaal waar allerhande films werden getoond. Wie de actualiteit wou zien, moest vroeger in de bioscoop zijn. Zaal de Kring is dus de ideale plek om deze projectie te organiseren. De organisatoren van 175 jaar Brasschaat en fotokring Brafodia staan in voor het project.

Voor de vertoning op vrijdag 21 oktober om 20u. zit de zaal helaas al vol. Zaterdag 22 oktober gaan de deuren om 14u.30 open, hiervoor is er geen reservatie. De zaal telt 216 zetels. De organisatoren sluiten toekomstige projecties niet uit. Aan de ingang zal een intekenlijst liggen voor mensen die de dvd (richtprijs: 15 euro) van de projectie wensen te bestellen. Dit project is één van de laatste activiteiten rond 175-jaar Brasschaat.

Brasschaat vroeger en nu
Wanneer? vrijdag 21 oktober 2005 (volzet), 20 u. Deuren: 19u.30 en zaterdag 22 oktober 2005, 15u. Deuren: 14u.30
Deelname? gratis toegang
Waar? Zaal de Kring - Kapellei 13 in Maria-ter-Heide


Meer nieuws

06-10-2020 Mini-tornado trok over Maria-ter-Heide
24-08-2007 T-day nodigt tieners uit op militair domein
01-10-2008 Dankzij de Bib en KACB de lucht in

Nieuws zoekwoorden

  watertoren     sprookjespad     kerkedreef     dienstencentrum     rommelmarkt