Mikhof
Maria-ter-Heide
  Mikhof
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 19 april 1985 (39 jaar geleden)
Tegen de avond wordt een affiche aan de kerkdeur opgehangen waarin een grote geldsom wordt beloofd aan wie de Paus vermoordt. Misschien een grap, misschien invloed vanuit Nederland waarin dergelijke affichen ook werden verspreid, maar de politie en de rijks wacht tilt er ernstig aan. De affiche wordt zelfs door Belga in het nieuws verspreid: tot in ...  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 06:22 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Schildpadden - De Mik
  Schildpadden - De Mik
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Tieners sluiten zomer af op T-day

Op woensdag 24 augustus 2011 is het weer zo ver! Dan verwachten we meer dan 3500 tieners op de intussen 6de editie van T-DAY, hét tienerfestival. Het militair domein van Brasschaat zal weer vol tieners stromen voor een dag vol gratis fun en avontuur.

Het festival is voor alle tieners van 12 tot 16 jaar, je vooraf inschrijven hoeft niet! Tussen 10 en 17u kan je er gratis deelnemen aan tal van workshops zoals graffiti spuiten, airbrushtattoos, henna, beatbox, photoshoppen, animatiefilmpjes maken…

Wil je de vetste dancemoves laten zien op een feestje, doe dan zeker mee aan de dansworkshops! Poppin’ & lockin’, breakdance, modern ballet,clipdance… zelfs capoeira kan je leren! Voor de avonturiers is er een klimmuur, een hindernissenparcours over water, een dirtbikeparcours, bungee trampolines en zelfs zweefvliegen!

Skaters nemen best hun plank mee, er zal speciaal voor hen een skatepark op T-DAY staan! Voel je het dan nog steeds kriebelen dan kan je leren worstelen, boogschieten of een trikke uitproberen.

Voor de tieners die houden van gamen is er opnieuw een gamehall voorzien met o. a. flipperkasten, games op groot scherm en een lanparty. Al die computers beu gezien? Schrijf je dan ter plekke in voor het Belgisch Kampioenschap Kunstlaptopslingeren voor Junioren! Je kan er mooie prijzen winnen!

Niemand die zegt wat je moet doen, alles kies jezelf. Je kan ook gewoon de hele dag rondhangen op bv. de chill-outs. Ook de honger wordt gestild, er zal drank en eten aan binnen-het-zakgeld-budget-prijzen verkocht worden. Ouders zijn absoluut verboden, dit jaar laten we ze gewoonweg niet meer binnen! Zo kunnen de tieners ongestoord hun gangen gaan op T-DAY. Er zijn medewerkers die alles in goed banen leiden.

Natuurlijk is er nog massa’s meer te vinden op T-DAY, dit is slechts een tipje van de sluier. Wil je graag alles weten over T-DAY, check dan zeker de website: www.t-day.be of volgens ons via Facebook.

Er worden begeleide fiets- en buspools vanuit de verschillende gemeentes georganiseerd. Meer info hierover vind je eveneens op de website. T-day belooft opnieuw een leuke dag te worden voor iedereen. Voor dove tieners en jongeren met een handicap wordt extra begeleiding voorzien. De ingang zal, ondanks de vermelding op de flyer, niet via de Ploegsebaan zijn, maar via de Verbindingsweg! Gelieve de wegwijzers te volgen! Een plannetje vind je op onze website.

T-Day 2011 is een intergemeentelijk tienerfestival. Het is een samenwerking tussen de gemeenten Berendrecht, Zandvliet, Lillo, Brasschaat, Brecht, Ekeren, Kalmthout, Kapellen, Essen, Stabroek, Wuustwezel, het JACpunt, de provincie Antwerpen, het militair kamp Brasschaat, Yiehaa vzw, Ludentia Vrije Tijd en MSC Ahlan.


Meer nieuws

20-07-2020 Opnieuw stroompanne in een groot deel van Maria-ter-Heide
15-03-2006 Frans en Tilly Bellens, samen 155 jaar jong
05-04-2022 Win een reuze chocolade figuur

Nieuws zoekwoorden

  parkvijver     stickers afvalcontainer     kermis     de mik     bibliotheek