Herfst in Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Herfst in Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 29 maart 1977 (47 jaar geleden)
De vrouwen kuisen de kerk extra netjes en proper. Spinnenwebben worden weggenomen, stoelen worden afgewassen en de tapijten uitgezogen. De leden van de beheerraad van de Kring bespreken de verdere uitbouw van het parochiecentrum. De kern van Ziekenzorg geeft aan gebrekkige oudere mensen de kans te gaan winkelen in een winkelcentrum.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 11:45 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 12:02 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Jaarlijkse kermis
  Jaarlijkse kermis
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Stand van zaken Officierenwijk

De eigenaar wil zowel de gronden als de woningen verkopen, maar het gemeentebestuur wil dat daarbij het groene karakter behouden blijft. Ook het specifieke stratenpatroon moet blijven. Bovendien heeft het gemeentebestuur er steeds voor geijverd dat Cdsca volwaardige woningen zou bouwen voor de huidige huurders van woningen in het park. Ondertussen is de bevestiging gekomen van Cdsca dat met het bouwen van 24 woningen zo spoedig mogelijk zal gestart worden.

Om alles in goede banen te leiden werd een selectiecommissie samengesteld. Daarin zetelen naast de burgemeester en de schepen voor ruimtelijke ordening ook een vertegenwoordiger van elke politieke fractie in de gemeenteraad. Tijdens de gemeenteraad waar de commissie werd opgericht, deelde de burgemeester mee dat er geen bewoner kon deel uitmaken van deze jury. Wel heeft hij beloofd dat de bewoners van het officierenpark steeds op de hoogte zullen worden gehouden van de procedure. De commissie werd in het leven geroepen om een ontwerper aan te duiden. Die krijgt als taak een ruimtelijk uitvoeringsplan op te stellen. De koper van het geheel zal hiermee rekening moeten houden en de officieren-wijk binnen deze lijnen inrichten en beheren.

De Vlaamse bouwmeester werd gevraagd om de selectieprocedure van aanstelling van de ontwerper uit te voeren. Daarop werd een oproep gelanceerd naar ontwerpers om zich met hun project te presenteren. Vervolgens werden vijf bureaus geselecteerd. In een volgende fase werden de voorgelegde projecten beoordeeld volgens architecturale, stedenbouwkundige en landschappelijke kwaliteiten. Na dit onderzoek kende de selectiecommissie het uitwerken van het project toe aan ontwerper BRUT uit Brussel mits er nog enkele kleine aanpassingen worden aangebracht.

Bij het voorstel van BRUT blijft het huidige beeld er bewaard. De bestaande dubbelwoningen zijn eveneens beeldbepalend en zullen, weliswaar ontwikkeld tot modern uitgeruste woningen, behouden blijven. De bestaande percelen die grotendeels groter zijn dan 3.000 m2 zullen na herverkaveling een gemiddelde grootte hebben van 2.000 m2. Op de nieuwe kavels wordt 75 % bewaard als bos. Het voorstel houdt in dat in de overige 25 % kan gebouwd worden. Aan de rand (achterkant Bredabaan) worden middenklaswoningen ingebracht.


Meer nieuws

30-07-2006 Oversteekplaats ter hoogte van Eikendreef wordt veiliger
03-09-2021 Inbraak in woning Kerkedreef
30-05-2002 Onthulling bronzen standbeeld: Alphonse Della Faille de Leverghem

Nieuws zoekwoorden

  kerk     paardenmolen     bredabaan     dienstencentrum     de mik