Skyline boven Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Skyline boven Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 20 april 1985 (39 jaar geleden)
In de grote hall van het Kamp wordt de wedstrijd van het Rode Kruis "Het Helpertje" uitgespeeld. 35 scholen namen deel aan de animatie. Als vijfde komt de zesde klas van Mater Dei uit de Della Faillestraat uit de strijd en de eerste plaats is voor jongens van onze gemeentelijke school.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 17:23 uur (halte Kerk MTH).
  Er rijdt geen buurtbus op zaterdag
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Site Gunfire - Alloutte
  Site Gunfire - Alloutte
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Ruimtelijk uitvoeringsplan KMO-zone Sint-Jobsesteenweg

Brasschaat wil een beperkte KMO-zone realiseren op het terrein van het voormalige kamp van Brasschaat en de kazerne langs de Sint-Jobsesteenweg.

Thans keurde de gemeenteraad het definitieve plan goed. Het voorontwerp van het ruimtelijk uitvoeringsplan voor een Brasschaats bedrijven- en kantorenterrein werd besproken in de plenaire vergadering in het provinciehuis en ook door het Autonoom Gemeentebedrijf. De ontwerpers pasten daarop het voorontwerp aan de gemaakte opmerkingen aan.

Ondertussen gaf de gemeentelijke commissie voor Ruimtelijke ordening (Gecoro) gunstig advies. Het is dit ontwerp dat aan de gemeenteraad werd voorgelegd. Vervolgens zal het dossier bij het ministerie van Economische zaken ingediend worden met het oog op het verkrijgen van subsidising van het project wegenaanleg, nutsleidingen en duurzaamheid van het project (beperkt plaatsgebruik, technieken, wijze van verhuren enzovoorts). De mogelijkheid bestaat dat een subsidie van 60% kan verkregen worden.


Meer nieuws

04-06-2011 Brandweer rukt uit voor vuurwerk in het Klein Schietveld
27-04-2007 Stralende gezichten op de eerste BRTC Jeugdcup Duatlon!
11-03-1993 Zegeplein wordt een echt dorpsplein

Nieuws zoekwoorden

  eenden     ziekenzorg     ophokplicht     brasschaat     zegeplein