Mikhof
Maria-ter-Heide
  Mikhof
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 25 april 1986 (38 jaar geleden)
'Geleerd' door de ondervinding van vorige jaren, gaat de sportdag van de meisjesschool dit jaar door in de grote hal van de A31 in het militaire Kamp: veel meer mogelijkheden en...geen regen meer.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 19:42 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is morgen om 08.32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Domeinbos De Inslag
  Domeinbos De Inslag
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Restauratiewerken aan de Weekkapel in de Parochiekerk van Maria-ter-Heide

Ter gelegenheid van het met pensioen gaan van pastoor Frans Van Thillo had hij de wens uitgedrukt geen persoonlijke geschenken te ontvangen, maar de totaliteit van de geldelijke giften te gebruiken voor de restauratie van de weekkapel.

Gezien de grote cultuur-historische waarde van de kapel besloot de Kerkraad een beroep te doen op de technische dienst van de gemeente Brasschaat. De heer Ward Schevernels volgt sindsdien dit dossier op. In eerste instantie werd een inventaris opgemaakt van de problemen die moeten aangepakt worden. Hiervoor werden vergaderingen belegd met de inspectiedienst van Monumentenwacht, met de dienst Onroerend Erfgoed van de Vlaamse Gemeenschap en met het Studiebureau Herelixka, met als voormaamste conclusie dat de restauratie een complete operatie wordt.

Momenteel lopen er prijsaanvragen voor de behandeling van al het houtwerk dat is aangetast door houtborende insecten, voor de restauratie van het houtsculptuurwerk, de kruisweg en het schilderij boven het altaar. Verder verwachten wij eerstdaags het dossier voor een nieuwe verwarming, opgemaakt door het Studiebureau Herelixka. Ook de vernieuwing van de vloerbedekking, de aanpassing van de verlichting en het schilderwerk moet nog begroot worden.

Ondertussen wordt onderzocht op welke manier er subsidies kunnen bekomen worden, vermits het zich laat aanzien dat de kosten voor een vakkundige restauratie hoger zullen uitvallen dan het bedrag van de schenkingen. Tenslotte zal bij de uitvoering van deze werken een zeer strikte planning moeten gevolgd worden, aangezien de onbeschikbaarheid van de kapel zo kort mogelijk dient te zijn.


Meer nieuws

24-04-2020 Opgelet: code rood in bos- en heidegebieden
10-09-2005 Geen rommelmarkt Ziekenzorg dit jaar
04-02-2021 Groot Schietveld is en blijft verboden terrein

Nieuws zoekwoorden

  bredabaan     watertoren     krantenwinkel     torenpoort     wedstrijd