Mikhof
  Mikhof
           

Nieuws van vroeger

 9 juli 1989 (31 jaar geleden)
Pastoor Jan Aertsen en aalmoezenier Meeus verzorgen de diensten in de kerk bij afwezigheid van de pastoor die naar Lourdes is. Over vele gemeenten rond Antwerpen hangt in de moren een stankgolf die problemen brengt voor ademhaling. De ene firma steekt de schuld op de andere. Bruingebakken en tevreden komen de jonggidsen terug naar huis. Hun k ...  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 642 richting Antwerpen is om 07:31 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 09:08 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Torenpoort De Mik (beuk)
  Torenpoort De Mik (beuk)
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Overlast op buslijn 640 door Dixies

Reeds enkele jaren zorgen fuivende jongeren in het weekend voor overlast op buslijn 640. Het gemeentebestuur Brasschaat, de politie, het Parket en De Lijn tolereren dit niet langer en voeren een nultolerantie in.

Sinds enkele jaren kampt buslijn 640 (Antwerpen-Brasschaat-Wuustwezel-Loenhout) in het weekend met wangedrag van fuivende jongeren die een bezoekje brengen aan onder andere dancing Dixies en andere horecazaken. De laatste weken neemt die overlast toe.

Om de veiligheid en het comfort van de chauffeurs en andere reizigers te waarborgen, voeren het gemeentebestuur Brasschaat, de politie, het Parket en De Lijn een nultolerantie in. De komende weekends zullen zij op bus 640 aanwezig zijn om er op toe te zien dat de ritten op vrijdagavond en zaterdagochtend rustig verlopen. Omdat overlast een prioriteit is in het zonaal veiligheidsplan zal, bij vaststellingen door de politie, het Parket het gepaste gevolg geven. De Lijn heeft een eigen intern reglement, waarbij zij ook administratieve boetes kunnen opleggen.

Update (15/05/2006): Het eerste weekend zit erop (met groot succes). De fuifgangers waren dit weekend wel heel rustig. Buiten een paar zwartrijders hebben er zich geen andere problemen voorgedaan.


Meer nieuws

12-06-2005 Gezocht: Middenstanders
30-03-2011 Dienstencentrumleider Jos Augustyns met pensioen
14-09-2007 Rommelmarkt Ziekenzorg was een groot succes

Nieuws zoekwoorden

  smoutebollen     torenpoort     bibliotheek     vogelgriep     wielerwedstrijd