Herfst in Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Herfst in Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 28 maart 1981 (43 jaar geleden)
De Raffachols geven hun lenteshow in de Kring ten voordele van de Gepensioneerdenbond.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 22:01 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is morgen om 08.32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Site Gunfire - 75 jaar bevrijding
  Site Gunfire - 75 jaar bevrijding
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Opening Golempad, een vriendelijke reus in Park de Mik

De Vlaamse overheid wil via de campagne 'Fit in je hoofd, goed in je vel' werken aan onze geestelijke gezondheid. Dat is nodig want depressie en zelfdoding wegen zwaar bij de Vlaamse bevolking.

De Golem werd ontworpen door kunstenaar Koen Vanmechelen en gemaakt door de leerlingen van BUSO Quadens. De grote houten structuur van ongeveer vier meter hoog, is een symbool voor de helper en redder waaraan mensen over de hele wereld nood hebben. Op elke plek waar de Golem tot stand komt, biedt hij warmte en liefde aan de plaatselijke bevolking. Hij staat symbool voor de helende kracht die alle lijdende mensen kan samenbrengen en verbinden. Hij is een helper, een dienaar, een zwijgende vertrouwenspersoon. Hij luistert en neemt de verzuchtingen van eenieder met zich mee. Hij oordeelt noch veroordeelt. Hij staat stevig verankerd en laat de kans tot ritueel herstel vredelievend toe. Het project kent wereldwijd veel bijval. Er staan al Golems in Leuven (België); San José (Costa Rica); Katmandu (Nepal); Mumbai (Indië) en Kameroen (Afrika). En er staan er nog veel meer op stapel. Zoveel meer dan een wandeling.

Het Golempad is een meditatieve wandeling. Niet zomaar een wandelweg. Het nodigt je uit om even bewegend stil te staan... . Verdriet krijgt vaak geen plaats in onze samenleving, terwijl het onlosmakelijk verbonden is met het leven. Daarom biedt deze wandeling je een kans om verdriet toe te laten, om herstel mogelijk te maken door deze weg als een ritueel pad te bewandelen. Maar het pad biedt je ook de mogelijkheid te kunnen dromen over de toekomst, over leven, hoop, passie. Ook kan je bij de Golem die je onderweg zal ontmoeten een tekst, gedachte, gedicht of tekening achterlaten.


Meer nieuws

01-08-1987 12de vlaaienslag ten voordele van de Kring
12-02-2021 Verboden te schaatsen op de vijver in park De Mik
26-05-2020 Stroompanne in groot deel van Maria-ter-Heide

Nieuws zoekwoorden

  buurtbus     bibliotheek     vogelgriep     kerk     watertoren