Herfst in Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Herfst in Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 29 maart 1977 (47 jaar geleden)
De vrouwen kuisen de kerk extra netjes en proper. Spinnenwebben worden weggenomen, stoelen worden afgewassen en de tapijten uitgezogen. De leden van de beheerraad van de Kring bespreken de verdere uitbouw van het parochiecentrum. De kern van Ziekenzorg geeft aan gebrekkige oudere mensen de kans te gaan winkelen in een winkelcentrum.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  Er rijdt geen bus meer richting Antwerpen. De volgende rit is in de ochtend (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Site Gunfire - Alloutte
  Site Gunfire - Alloutte
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Nieuws over het militair domein

De laatste tijd gonst het van de geruchten rond de toekomst van het militaire domein. We geven u kort de laatste officiële informatie van defensieminister Flahaut, In de volgende De Parkbode komen we hier uitgebreid op terug.

In het kader van de reorganisatie van het leger wordt het kwartier Marialei in Antwerpen gesloten. Het RCS (Radio Communication Service) dat momenteel gevestigd is in Antwerpen verhuist naar kwartier Brasschaat-West.

Tegen 2014 voorziet het herstructureringsplan de overkomst van het 2de artillerieregiment A en B (450 militairen) van Helchteren naar Brasschaat West. Er is sprake van een versnelde uitvoering, maar de vooropgestelde datum is nog niet gewijzigd. Voor alle duidelijkheid, het 2de regiment Veldartillerie bestaat momenteel uit vijf batterijen: de batterij Paracommando (Brasschaat), de C-batterij (Brasschaat), de A en B-batterij (Helchteren) en de Staf- en Dienstenbatterij (Helchteren). In het herstructurerinqsplan zullen alleen de C-batterij en de batterij Paracommando overblijven als operationele elementen, gestationeerd in Brasschaat. Helchteren sluit normaal gezien in 2014.

Tot einde 2004 lag de toekomst van het Brasschaatse vliegveld nog steeds ter studie, maar daar is ondertussen duidelijkheid gekomen. Het vliegveld van Brasschaat wordt gesloten. De opleiding van helikopterpiloten verhuist naar Frankrijk, de tactische formaties van de Agusta-helikopters worden gecentraliseerd naar Bierset.

De Luitenant Coppenskazerne en omliggende grond wordt aan de gemeente verkocht. Er zal een beperkte industriezone van gemaakt worden.


Meer nieuws

16-01-2020 Werken voetpad Kerkedreef - Bevrijdingslei
01-03-2007 NAVO-pijpleiding Pernis-Schoten
01-01-2022 Gelukkig Nieuwjaar 2022

Nieuws zoekwoorden

  de mik     wielerwedstrijd     rommelmarkt     de polygoon     inslag