Eenden in volle vlucht - Park De Mik
Maria-ter-Heide
  Eenden in volle vlucht - Park De Mik
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 16 april 1985 (39 jaar geleden)
In het 18de rijden de eerste nieuwe tanks binnen die de ouderen zullen vervangen. Het onderstel en de motor, zijn van hetzelfde caliber als de vorigen, naar de projectielen wegen wel iets zwaarder dan vroeger, ongeveer 43kg, en met de nieuwe stukken kan verder geschoten worden, zo ongeveer 23 km. Een groep militairen volgde een cursus on net de nie ...  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  Er rijdt geen bus meer richting Antwerpen. De volgende rit is in de ochtend (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is morgen om 08.32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Reiger in park De Mik
  Walter De Vos
  Reiger in park De Mik
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Nederlander licht weduwe en uitbaters 't Klokkenhof op

Een 49-jarige Nederlandse oplichter bezocht op 13 juli 2006, samen met een hoogbejaarde demente vrouw, hotel 't Klokkenhof. De oplichter, Paul D., had aan de uitbaters gevraagd of de vrouw, Anneke M., gedurende één maand in hun hotel mocht verblijven. Anneke M. moest de beste zorgen krijgen. De man zou achteraf wel alles betalen. Al na een paar dagen roken de uitbaters van het hotel onraad, het was duidelijk dat de vrouw aan haar lot werd overgelaten door de man. Op vrijdagavond 28 juli 2006 kwam een zogezegde neef de vrouw halen voor een wandeling. Iets later kwam Paul D. de spullen van de vrouw halen. Hij zette het op een lopen en liet een rekening van meer dan €3000 achter in het hotel. De man, die geen familie is van de vrouw, was op het geld uit van de steenrijke weduwe. De man en de vrouw zijn in het niets verdwenen.

Update (5/08/2006): De vrouw is terrecht. De advocaat van Paul D. bracht de demente vrouw naar het politiebureau van Zeist. Paul D. zelf is nog steeds spoorloos.


Meer nieuws

27-05-2020 Mondmaskers en filters voor de inwoners
15-09-2006 Grootste militaire oefening sinds WO II
12-07-2011 Gemeentebestuur gaat alle bomen rooien in Durentijdlei

Nieuws zoekwoorden

  de mik     overvallen     kermis     inslag     brasschaat