Mickse hoeve
Maria-ter-Heide
  Mickse hoeve
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 29 maart 1977 (47 jaar geleden)
De vrouwen kuisen de kerk extra netjes en proper. Spinnenwebben worden weggenomen, stoelen worden afgewassen en de tapijten uitgezogen. De leden van de beheerraad van de Kring bespreken de verdere uitbouw van het parochiecentrum. De kern van Ziekenzorg geeft aan gebrekkige oudere mensen de kans te gaan winkelen in een winkelcentrum.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 11:18 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 12:02 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Standbeeld dienstencentrum
  Standbeeld dienstencentrum
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

NAVO-pijpleiding Pernis-Schoten

De bestaande kerosine pijpleiding uit de jaren '50 die loopt van het depot in Pernis (Nederland) via het pompstation in Woensdrecht (Nederland) naar het depot in Schoten, moet hersteld worden.

Het Nederlandse Ministerie van Defensie is initiatiefnemer van dit project. De vervanging van de pijpleiding vanaf Kalmthout tot in Schoten, is onder leiding van het Belgische Ministerie van Defensie.

De pijpleiding is in de afgelopen decennia te ondiep komen liggen door bijvoorbeeld werken en (wind)erosie. Hierdoor zijn er herstellingen nodig om verdere schade te voorkomen. De nieuwe pijpleiding zal zeker 50 jaar moeten meegaan. Deze ingrijpende werken zullen normaal gezien starten in het najaar van 2007.

Er wordt een informatievergadering georganiseerd voor alle geïnteresseerden van Brasschaat. Deze zal doorgaan op donderdag 29 maart 2007 om 20 uur in de gemeenteraadszaal, vrijetijdscentrum, Bredabaan 399.


Meer nieuws

17-09-2020 Kledingcontainers verdwijnen op openbaar domein
16-06-2006 24ste Superman Triathlon
15-01-2021 Militaire loods wordt vaccinatiecentrum

Nieuws zoekwoorden

  kerkedreef     rommelmarkt     brechtsebaan     vogelgriep     bredabaan