Herfst in Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Herfst in Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 29 maart 1981 (43 jaar geleden)
In de jeugdclub gaat de infodag door over e problemen in Zuid-Amerika.

Deze nacht begon het zomeruur. Leon Mattheeussen die in de mis van 10.30u met de schaal moest gaan, had vergeten zijn horloge aan te passen en kwam een uur te laat.

De Raffachols ontvangen de mensen voor hun 2de opvoering.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 07:18 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Jaarlijkse kermis
  Jaarlijkse kermis
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Kapitteltrofee voor Camille Devers

De Kapitteltrofee is een trofee voor een persoon die zich belangeloos ten dienste van de sport heeft gesteld. Camille Devers uit Maria-ter-Heide krijgt de Kapitteltrofee.

Camille Devers van Maria-ter-Heide is geboren in 1940. Hij is in de wielrennerij gestapt als nieuweling in 1956 en heeft deze met zeer mooie successen beëindigd als competitief wielrenner in 1984. Zo reed hij nog bij de beroepsrenners als onafhankelijke samen met o.a. Rik Van Looy, Rik Van Steenbergen en Benoni Beheyd. Hij kon zich zo ook tonen in o.a. de 'Acht van Brasschaat'. Maar zijn passie voor het wielrennen was na zijn eigen wielercarrière zeker nog niet afgelopen. Samen met vier andere gepassioneerden heeft hij 'Sportcomité Maria-ter-Heide' opgericht, met als doel wielerwedstrijden te organiseren voor de jeugd. Momenteel is Camille voorzitter van dit Sportcomité.

In 1986 zijn zij mee op de kar gesprongen van de toen nog bekende Ronde van de Kempen, nu Ronde van de Provincie Antwerpen genaamd. Het bleek een goede keuze te zijn, want gedurende de afgelopen 20 jaar hebben, achteraf gezien, veel bekende namen de wedstrijden in Maria-ter-Heide gewonnen. Onder meer Jelle Nijdam, Paul Herrijgers, Tom Steels, Erwin Vervecken en Tom Boonen, het zijn allemaal kampioenen geworden. Ook de aankomende toppers hebben in Maria-ter-Heide reeds hun kunnen getoond, denk maar aan IIjo Keisse, Roy Sentjes en onze eigen Wouter van Mechelen. Voor de komende editie is er weer zeer veel interesse van jeugdwielerclubs uit binnen- en buitenland, zodanig zelfs dat er een selectie zal moeten gebeuren en er jammer genoeg clubs geweigerd moeten worden. Op de laatste dag van het wielergebeuren wordt er ook aan de Dames-Elite gedacht met een rit in lijn en - enig in heel België - een afvallingsrace op de weg.

Om het kermisweekend in Maria-ter-Heide mooi af te sluiten heeft Camille met zijn vrienden reeds voor de zesde keer dit jaar een mooi muziekspektakel in elkaar gebokst. Dit jaar zal bijvoorbeeld 'Sergio' de hoofdact voor zijn rekening nemen. Wij durven te stellen dat het een niet te onderschatten onderneming is om ieder jaar weer de organisatie van zulk een sportief wielerweekend voor elkaar te krijgen. Dit voor zowel de wielrenners zelf als voor het grote publiek dat kan genieten van een mooi sportgebeuren.


Meer nieuws

27-09-2006 RUP officierenpark Brasschaat in definitieve fase
05-06-2016 Bataljon Artillerie van groot strategisch belang voor Antwerpse regio
16-06-2010 Zomerse speelstraten in onze wijk

Nieuws zoekwoorden

  buurtbus     durentijdlei     glasbak     wielerwedstrijd     overvallen