Skyline boven Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Skyline boven Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 29 maart 1977 (47 jaar geleden)
De vrouwen kuisen de kerk extra netjes en proper. Spinnenwebben worden weggenomen, stoelen worden afgewassen en de tapijten uitgezogen. De leden van de beheerraad van de Kring bespreken de verdere uitbouw van het parochiecentrum. De kern van Ziekenzorg geeft aan gebrekkige oudere mensen de kans te gaan winkelen in een winkelcentrum.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 16:46 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 16:12
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Licht vliegwezen - Militair domein
  Licht vliegwezen - Militair domein
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Jiu-Jitsuclub Maria-ter-Heide bestaat 10 jaar

Op zaterdag 26 maart 1977 werd het tienjarig bestaan gevierd van de Jiu-Jutsuclub Maria-ter-Heide. Om 11u werd de viering ingezet met een plechtige dankmis in de parochiekerk, bijgewoon door het bestuur en de leden.
In de namiddag mocht de voorzitter Stan Leyssens vele genodigden en belangstellenden verwelkom in de zaal van de jongensschool voor een grootse jubel-demonstratie waaraan alle leden actief konden deelnemen.
Uit de onthaalbrochure konden wij volgende historiek overnemen. Van Damme beschrijft het ontstaan en de groei van de club.

Op 22 januari 1967 werd de stichtingsvergadering belegd in het lokaal "De Vrachtwagen" te Maria-ter-Heide. reeds enkele weken tevoren waren de grondleggers van de Jiu-Jitsupraktijk, samen met een zestal leden, aan de oefeningen begonnen en dit in tamelijk primitieve omstandigheden. Ik denk hierbij aan onze eerste "tatami", nl enkele donsdekens uitgespreid op een stenen vloer in een eng en benepen lokaaltje , ons belangloos ter beschikking gesteld door de lokaalhouder Fred De Sutter, ondervoorzitter van de club en zeer actief medewerker.

Onder impuls van de heer prof. Pieters en Magda de Sutter werd een kleine demonstratie belegd, met de medewerking van enkele leden van de reeks bestaande club van Berchem. Deze demonstratie die als voorlichting bedoeld was, viel bij het publiek echt in goede smaak en na afloop mochten wij verschillende inschrijvingen boeken. En zo was dan meteen de gewichtigste stap gezet. Wij hadden niet enkel een bestuur, samengesteld uit enkele mensen van goede wil, wij hadden ook een begin van een ledenlijst, die in de loop van de jaren gestadig kon aangroeien.

De taak van het bestuur, onder voorzitterschap van Constant Leyssens, bestond erin het clubleven de nodige organisatie en het nodige impuls van hogerhand te verschaffen.
De taak van professor Pieters, eerste monitor, behelsde de vorming van een tuchtvol Jiu-Jitsu sportclub. Zo kwamen we dan, na enkele maanden via professor Pieters, in het bezit van een echte tatami, die bij ontstentenis van een echte oefenzaal, in de turnzaal van de gemeente jongensschool, tweemaal per week, werd opengespreid. De club telde toen na amper 2 maanden 23 regelmatige actieve leden.
Steeds met de bedoeling de jeugd beter in kennis te stellen van het wezen van de Jiu-Jitsu sport en zodoende de bloei van onze club te stimuleren, werd in maart 1967 besloten een tweede demonstratie te beleggen en dit in het militaire kamp, waar uiteraard steeds mocht gerekend worden op een grote opkomst, niet enkel van militairen maar ook van burgers.


Meer nieuws

07-03-2006 Life project Danah in Klein en Groot Schietveld
31-10-2003 Reiniging waterleidingen
01-12-2020 Theater-wandeling: De Vos In Het Bos

Nieuws zoekwoorden

  pfaff     brasschaat     kapellei     deelfietsen     overvallen