Mikhof
Maria-ter-Heide
  Mikhof
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 24 april 1976 (48 jaar geleden)
De chiro organiseert een auto-zoektocht door de mooie plekjes van de kempen, oa het boshuisje van Conscience te Zoersel. 's Avonds is er familiebal met uitdeling van de prijzen.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 17:46 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 16:12
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Torenpoort De Mik (beuk)
  Torenpoort De Mik (beuk)
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Inhuldiging nieuwe Golem, een vriendelijke reus in park De Mik

Begin dit jaar werd door vandalen de Golem op de Golemweide in park De Mik in brand gestoken. Al snel werd er een plan gesmeed om een nieuwe Golem uit de as van de vorige Golem te laten verrijzen. Meer dan 11 maanden later was het zover. Vandaag, woensdag 20 november 2019, werd deze officieel ingehuldigd door het schepencollege van Brasschaat. Ook de Brasschaatse initiatiefnemer Jan Jacquemyn was van de partij. De houten reus staat er weer.

De Golem is een symbool voor de helper en redder waaraan mensen over de hele wereld nood hebben. Via een luik, op de borst van de Golem, of de brievenbus aan de Golem, kan de bezoeker een boodschap achterlaten in de vorm van een verhaal, een sprookje of een gedicht. Het is een ontwerp van de gerenommeerde kunstenaar Koen Vanmechelen en de uitvoering gebeurde deels door de leerlingen van KTA, het hoofd en de handen, en deels door het gemeentepersoneel, het lichaam, armen en benen. Op verscheidene plaatsen in de wereld staan verschillende houten constructies in de vorm van een Golem.

De foto's kan u in het fotoboek raadplegen: Fotoboek - inhuldiging nieuwe Golem

Inhuldiging nieuwe Golem.


Meer nieuws

30-11-1987 Werken rondom de kerk
07-03-2006 Carnaval in sanatorium De Mick
01-05-2007 Beheersplan voor antitankkanaal

Nieuws zoekwoorden

  smoutebollen     ziekenzorg     krantenwinkel     overvallen     ophokplicht