Herfst in Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Herfst in Maria-ter-Heide
           

Nieuws van vroeger

 9 juni 1981 (42 jaar geleden)
Op de Bredabaan worden andermaal de witte lijnen bijgeschilderd.  lees meer nieuws van vroeger

Kalender

 11-06-2023 De Polygoon: Abraham zonde ...
 15-06-2023 Infosessie Argenta: Slim s ...
 24-06-2023 Polygon Zomert

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 15:45 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 16:12
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Domeinbos De Inslag
  Domeinbos De Inslag
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Hij is er... www.brasschaat.be

Hij is er... www.brasschaat.be... Na vele maanden werk is de nieuwe gemeentelijke website online. Het zal u opvallen dat er nog meer dan bij de oude site zeer veel informatie is opgenomen. Daarnaast hebben we getracht om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Zo kan u op verschillende manieren zoeken wat u wilt raadplegen. Ook krijgt u meer beeld: zowel meer foto's als filmpjes. Maar verder is de site sober en informatief.

>Surfen kan op verschillende manieren. Zo kan u via de hoofdstructuur klikken op vijf hoofdknoppen (knoppen die steeds bovenaan zichtbaar zijn) namelijk Brasschaat, Bestuur, Diensten, Wonen en Nieuws. Onder deze hoofdknoppen hangen honderden pagina's gegroepeerd per thema. Vindt u niet wat u zoekt dan gebruikt u de zoekmachine. Deze knop bevindt zich in de linkerpagina. De zoekmachine biedt u de mogelijkheid te zoeken op trefwoord. U krijgt steeds een overzicht van de gevonden pagina's, documenten, formulieren, verenigingen...
Ook via de sitemap kan u de hoofdstructuur van de website raadplegen en zo uw informatie terugvinden.

op de startpagina kiest u zelf de kortste weg naar de info die u wenst
De startpagina is het vertrekpunt. Op deze pagina krijgt u een overzicht van de nieuwsberichten. De nieuwsberichten worden beknopt en chronologisch weergegeven. Klikt u een item aan dan krijgt u het uitgebreide nieuwsbericht te zien. De rechterkolom bevat een heleboel informatie. Bovenaan staat een icoontje Brasschaat in beeld. Door op deze link te klikken, krijgt u filmpjes over onze gemeente te zien. Daaronder vindt u een afbeelding van De Parkbode. Nog voor u De Parkbode in de bus krijgt, zal u hem online kunnen raadplegen. Ook de programmabrochure van het cultuurcentrum is online raadpleegbaar.
Vervolgens zijn de activiteiten- en afvalkalender vaste items. Door op de gewenste datum te klikken krijgt u de ophalingen/activiteiten van die dag te zien. Wenst u specifiek te zoeken, bijvoorbeeld voor afval op straatnaam of fractie, dan klikt u op het blokje zoeken op straat of fractie. Zoekt u een bepaalde activiteit dan klikt u op activiteit zoeken.
Tenslotte mocht de meldingskaart niet op de startpagina ontbreken. Deze kan u online invullen en doorsturen.

gemeentenieuws vlugger tot bij u
Nieuws krijgt veel aandacht op de nieuwe website. Zo kan u niet alleen de recentste nieuwsberichten raadplegen, maar kan u zich ook registreren voor een nieuwsbrief. Wanneer u geregistreerd bent ontvangt u via mail de gewenste nieuwsbrieven opgemaakt door onze diensten. Tijdens de registratie kan u verschillende interessegebieden aanduiden. Onder de hoofdknop nieuws vindt u naast een algemeen nieuwsoverzicht, gemeentelijk, lokaal, cultureel, sport- en interactief nieuws. In de loop van de komende maanden zal het interactieve nieuws onder Brasschaat in beeld sterk uitgebreid worden. Het is onze betrachting maandelijks een nieuw videofilmpje op te laden.

verenigingen krijgen meer faciliteiten
Dat het verenigingsleven een grote rol speelt in Brasschaat staat vast. Verenigingen krijgen op de website dan ook nieuwe diensten toegewezen. Zo kan u uw vereniging zelf registreren en bent u zelf verantwoordelijk voor de gepubliceerde gegevens. Zo kan u bijvoorbeeld wanneer uw vereniging een nieuwe voorzitter heeft dat zelf wijzigen. De gegevens worden wel steeds door de informatiedienst nagekeken en vervolgens gepubliceerd. Ook uw activiteiten kan u zelf op de website plaatsen. U beslist zelf hoe uitgebreid de gepubliceerde informatie wordt. Ook fotomateriaal kan vanaf nu bij activiteiten bijgevoegd worden. Zo krijgt elke activiteit haar eigen karakter.

meer en meer formulieren online
Er staan twee soorten formulieren op de website. Enerzijds diegene die online in te vullen zijn en per mail naar de betrokken dienst doorgestuurd worden. Anderzijds de formulieren die u kunt downloaden, thuis afdrukken en invullen om dan vergezeld van de verzochte documenten afgegeven te worden.

een website is nooit af
Een website is nooit af. Bezorg ons uw commentaar en opmerkingen, we proberen er rekening mee te houden. Verder zal de site de volgende maanden verder groeien, onder meer door er andere met de gemeente verbonden sites aan te linken. De gemeentesite zal uw infobron bij uitstek worden.


Meer nieuws

11-10-2019 Uitbreiding op Campus Coppens met nieuw bedrijfsgebouw
15-09-2018 Opening zaal De Kring
30-01-2020 Met uw steun een cinema in uw buurt: De Polygoon

Nieuws zoekwoorden

  vogelgriep     kapellei     smoutebollen     stickers afvalcontainer     inslag