Eenden in volle vlucht - Park De Mik
Maria-ter-Heide
  Eenden in volle vlucht - Park De Mik
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 20 april 1987 (37 jaar geleden)
Paasei-zoektocht voor de kinderen. Een organisatie van de chiro. Midden in de drukte gebeurt een ongeval aan de Essensteenweg en de Bredabaan. Veel blikschade en geen gekwetsten.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 09:01 uur (halte Kerk MTH).
  Er rijdt geen buurtbus op zaterdag
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Waterkoeten in de Inslag
  Waterkoeten in de Inslag
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Hij is er... www.brasschaat.be

Hij is er... www.brasschaat.be... Na vele maanden werk is de nieuwe gemeentelijke website online. Het zal u opvallen dat er nog meer dan bij de oude site zeer veel informatie is opgenomen. Daarnaast hebben we getracht om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Zo kan u op verschillende manieren zoeken wat u wilt raadplegen. Ook krijgt u meer beeld: zowel meer foto's als filmpjes. Maar verder is de site sober en informatief.

>Surfen kan op verschillende manieren. Zo kan u via de hoofdstructuur klikken op vijf hoofdknoppen (knoppen die steeds bovenaan zichtbaar zijn) namelijk Brasschaat, Bestuur, Diensten, Wonen en Nieuws. Onder deze hoofdknoppen hangen honderden pagina's gegroepeerd per thema. Vindt u niet wat u zoekt dan gebruikt u de zoekmachine. Deze knop bevindt zich in de linkerpagina. De zoekmachine biedt u de mogelijkheid te zoeken op trefwoord. U krijgt steeds een overzicht van de gevonden pagina's, documenten, formulieren, verenigingen...
Ook via de sitemap kan u de hoofdstructuur van de website raadplegen en zo uw informatie terugvinden.

op de startpagina kiest u zelf de kortste weg naar de info die u wenst
De startpagina is het vertrekpunt. Op deze pagina krijgt u een overzicht van de nieuwsberichten. De nieuwsberichten worden beknopt en chronologisch weergegeven. Klikt u een item aan dan krijgt u het uitgebreide nieuwsbericht te zien. De rechterkolom bevat een heleboel informatie. Bovenaan staat een icoontje Brasschaat in beeld. Door op deze link te klikken, krijgt u filmpjes over onze gemeente te zien. Daaronder vindt u een afbeelding van De Parkbode. Nog voor u De Parkbode in de bus krijgt, zal u hem online kunnen raadplegen. Ook de programmabrochure van het cultuurcentrum is online raadpleegbaar.
Vervolgens zijn de activiteiten- en afvalkalender vaste items. Door op de gewenste datum te klikken krijgt u de ophalingen/activiteiten van die dag te zien. Wenst u specifiek te zoeken, bijvoorbeeld voor afval op straatnaam of fractie, dan klikt u op het blokje zoeken op straat of fractie. Zoekt u een bepaalde activiteit dan klikt u op activiteit zoeken.
Tenslotte mocht de meldingskaart niet op de startpagina ontbreken. Deze kan u online invullen en doorsturen.

gemeentenieuws vlugger tot bij u
Nieuws krijgt veel aandacht op de nieuwe website. Zo kan u niet alleen de recentste nieuwsberichten raadplegen, maar kan u zich ook registreren voor een nieuwsbrief. Wanneer u geregistreerd bent ontvangt u via mail de gewenste nieuwsbrieven opgemaakt door onze diensten. Tijdens de registratie kan u verschillende interessegebieden aanduiden. Onder de hoofdknop nieuws vindt u naast een algemeen nieuwsoverzicht, gemeentelijk, lokaal, cultureel, sport- en interactief nieuws. In de loop van de komende maanden zal het interactieve nieuws onder Brasschaat in beeld sterk uitgebreid worden. Het is onze betrachting maandelijks een nieuw videofilmpje op te laden.

verenigingen krijgen meer faciliteiten
Dat het verenigingsleven een grote rol speelt in Brasschaat staat vast. Verenigingen krijgen op de website dan ook nieuwe diensten toegewezen. Zo kan u uw vereniging zelf registreren en bent u zelf verantwoordelijk voor de gepubliceerde gegevens. Zo kan u bijvoorbeeld wanneer uw vereniging een nieuwe voorzitter heeft dat zelf wijzigen. De gegevens worden wel steeds door de informatiedienst nagekeken en vervolgens gepubliceerd. Ook uw activiteiten kan u zelf op de website plaatsen. U beslist zelf hoe uitgebreid de gepubliceerde informatie wordt. Ook fotomateriaal kan vanaf nu bij activiteiten bijgevoegd worden. Zo krijgt elke activiteit haar eigen karakter.

meer en meer formulieren online
Er staan twee soorten formulieren op de website. Enerzijds diegene die online in te vullen zijn en per mail naar de betrokken dienst doorgestuurd worden. Anderzijds de formulieren die u kunt downloaden, thuis afdrukken en invullen om dan vergezeld van de verzochte documenten afgegeven te worden.

een website is nooit af
Een website is nooit af. Bezorg ons uw commentaar en opmerkingen, we proberen er rekening mee te houden. Verder zal de site de volgende maanden verder groeien, onder meer door er andere met de gemeente verbonden sites aan te linken. De gemeentesite zal uw infobron bij uitstek worden.


Meer nieuws

26-12-2021 Kerstverhaal uitgebeeld in de kerk
25-01-2012 Mogelijk een crematorium in Brasschaat
20-01-2021 Het mini museum Den Toren zoekt vrijwilligers

Nieuws zoekwoorden

  wielerwedstrijd     smoutebollen     parkvijver     bredabaan     eenden