Skyline boven Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Skyline boven Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 28 maart 1981 (43 jaar geleden)
In de avondmis van 17uur komen de kandidaat-vormelingen hun naam opgeven voor het Vormsel. De kaartjes worden nadien op een mooi bord gehecht, vlak bij het hoofdaltaar.

De Raffachols geven hun lenteshow in de Kring ten voordele van de gepensioneerdenbond. Ze deden weer formidabel hun best maar iedereen had maar één wens: de volgend ...  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 10:01 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 10:04 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Kerk en café Belle Vue
  Kerk en café Belle Vue
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Het Golempad: een wandelpad dat je uitnodigt even bewegend stil te staan

In september wordt het Golempad geopend in parkdomein de Mik. Het is een rolstoelvriendelijk wandelpad, aangelegd langs enkele kleine idyllische plekjes.

Het initiatief voor het Golempad werd genomen door Jan Jacquemyn, wiens goede vriend Ivo Clijsters overleed aan de spieraandoening ALS. Ter ere van Ivo werd het Golempad aangelegd. Het heeft tot doel een rustpunt te vormen voor wie dit nodig heeft, een plek om zich even te bezinnen en de hectische wereld achter zich te laten.

Het Golempad zou ook een centraal punt moeten worden voor allerlei culturele en educatieve projecten. Een plek voor poëzie, muziek, kunst... of een sprookjesachtig eiland van zingeving.

De Golem
De route werd ontworpen rond een kunstwerk van Koen Vanmechelen, de Golem. De vier meter hoge houten structuur is een symbool voor de redder en helper waaraan mensen over de hele wereld nood hebben.

Deze figuur stamt uit de Jiddische legendes en treedt op als een vertrouwenspersoon, een vriendelijke reus aan wie hersenspinsels, gedachten van hoop en verlies, gedichten... kunnen worden toevertrouwd. Kortom, hij staat symbool voor de helende kracht die alle mensen met nood aan zingeving kan samenbrengen en verbinden. Op elke plek waar een Golem tot stand komt, biedt hij warmte en liefde aan de plaatselijke bevolking.

Het project kent wereldwijd veel bijval. Er staan al Golems in Leuven, San Jose (Costa Rica), Katmandu (Nepal), Mumbai (Indie), Kameroen (Afrika) en dus nu ook in Brasschaat.

De Golem kwam tot stand met de medewerking van:
  • * Koen Vanmechelen (ontwerp Golem)
  • * Tecno Art (realisatie bewegwijzering)
  • * Gemeente Brasschaat (aanleg wandelpad)
  • * Buso Remi Quadens (realisatie houten Golem)

Een informatieve brochure over het Golempad in de Mik is verkrijgbaar aan de vrijetijdsbalie, Bredabaan 407. Meer info: Toerisme Brasschaat - tel. 03 650 03 00 - toerisme@brasschaat.be


Meer nieuws

30-10-2005 Kunsttentoonstelling 'Brasschaat 05'
26-08-2019 Nieuwe betonnen goten in de Hensbergelei
05-08-2020 Kermis in Maria-ter-Heide afgelast

Nieuws zoekwoorden

  smoutebollen     kerkedreef     stickers afvalcontainer     kapellei     rommelmarkt