Skyline boven Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Skyline boven Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 23 april 1988 (36 jaar geleden)
De gemeentelijke boekerij, lange tijd in het zaaltje van de Kring, wordt vandaag verhuisd naar een deel van de chirolokalen aan de Durentijdlei.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 19:01 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08.32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Standbeeld dienstencentrum
  Standbeeld dienstencentrum
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Gemeentebestuur gaat alle bomen rooien in Durentijdlei

Begin maart organiseerde de gemeente een informatievergadering voor de bewoners van de Durentijdlei en dit voor het rooien van de laanbomen.

Het gaat niet goed met de laanbomen in de Durentijdlei. Naar aanleiding van een schadegeval heeft de verzekeringsmaatschappij laten weten niet meer tussen te komen bij een volgend schadegeval ten gevolge van de bomen. De bomen moeten dus nu gerooid worden. Ze zijn te gevaarlijk.

Op de informatievergadering kregen inwoners een toelichting door de gemeente én een onafhankelijk boom- en groendeskundige. Ook die bevestigde de gevaarlijke toestand van de bomen.

Op het einde van de vergadering ging de meerderheid van de inwoners akkoord met het in 1 fase rooien van de bomen in de Durentijdlei tussen de Kerkedreef en de Sint Jobsesteenweg. Uiteraard wordt er een nieuwe boom aangeplant, de zomereik.

Het rooien van de bomen gebeurt in de periode augustus tot eind oktober. Tijdens het winterseizoen 2011-2012 worden de bomen terug aangeplant. De bomen worden om de 8 à 9m geplant. Ook de bermen worden terug ingezaaid.


Meer nieuws

25-10-2019 Werken aan voetpad Hensbergelei - Nothomblei
24-10-2003 Heropening filmzaal 'De Kring'
25-08-2022 Babyballers Brasschaat (1 tem. 5 jaar)

Nieuws zoekwoorden

  torenpoort     bredabaan     brechtsebaan     stickers afvalcontainer     glasbak