Herfst in Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Herfst in Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 8 mei 1984 (40 jaar geleden)
Op het voetbalplein wordt bij een koude wind de eerste match gespeeld van de beker Louis Leyssens.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 16:46 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 16:12
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Standbeeld Alphonse della Faille
  Standbeeld Alphonse della Faille
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Doe mee aan de dichtwedstrijd voor het Golemboek

In september 2009 werd het Golempad ingehuldigd. Deze meditatieve wandeling nodigt je uit om bewegend stil te staan. De wandeling is ongeveer 1,5 km lang en rolstoelvriendelijk.

In de Golem, een kunstwerk van Koen Vanmechelen, is er een luikje waar je een tekst, gedachte, gedicht of tekening kan achterlaten. Ook naast de Golem staat een brievenbus waar je iets kan achterlaten. Het Golempad biedt ook jaarlijks een platform voor beeldende kunst, poëzie, literatuur.

Naar aanleiding van dit pad wordt in 2010 een Golemboek uitgegeven, een poëzieboek met illustraties die op 29 mei 2010 wordt voorgesteld in park de Mik in de schaduw van de Golem.

Hierin komen ook gedichten van BV’s (o.a. Kurt Van Eeghem, Geert Hoste, Veronique Puts, Jean Bosco Safari, Willem Vermandere...). Hiernaast komen ook gedichten of teksten uit de brievenbus naast de Golem aan bod in het boek. Als ook uw gedicht een plaats verdient in dit Golemboek, doe dan mee aan de dichtwedstrijd. Een jury beoordeelt de gedichten. De 3 beste worden mee gepubliceerd in het Golemboek. Bezorg je gedicht voor 30 maart 2010 aan Toerisme Brasschaat, Bredabaan 407 of toerisme[AT]brasschaat.be. Het wedstrijdreglement vind je op www.brasschaat.be (Toerisme).


Meer nieuws

15-08-2016 Hopelijk meer thuisbevallingen in Brasschaat
14-06-2005 Hulp bij het invullen van uw belastingsformulier
12-07-2005 Boete voor rijden zonder fietslicht

Nieuws zoekwoorden

  vogelgriep     brechtsebaan     overvallen     bredabaan     buurtbus