Herfst in Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Herfst in Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 26 april 1985 (39 jaar geleden)
In de bovenzaal van de Kring worden de prijzen uitgedeeld van de KWB-kaartwedstrijden, elke eerste vrijdagavond.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 23:01 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is maandag om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Site Gunfire - Alloutte
  Site Gunfire - Alloutte
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Defensie patrouilleert samen met de politie in de twee schietvelden

Defensie patrouilleert samen met de politie in de twee schietvelden in de Antwerpse Noorderkempen in het kader van een grote sensibiliseringscampagne.

Op zondag 5 juli voerde Defensie in samenwerking met de politie en het Agentschap Natuur en Bos gecoördineerde patrouilles uit in de gemeentes rond de schietvelden van Brasschaat. Het doel van deze sensibiliseringscampagne was om de burgers de toegang tot de terreinen te ontzeggen in het Groot Schietveld en te sensibiliseren over de militaire activiteiten in het Klein Schietveld.

De patrouilles worden gevormd door militairen van het Bataljon Artillerie, de militaire politie, de lokale politie van de betrokken politiezones en de federale politie, waaronder de cavalerie. De actie wordt eveneens gesteund door de Directie luchtsteun (DAFA).

Het Groot Schietveld, waarvan de doelenzone vol ligt met onontplofte munitie, is een actief schietterrein en absoluut verboden voor burgers. Het betreden van het Klein Schietveld is een gunst waarbij rekening moet worden gehouden met een aantal beperkingen. Het Groot schietveld ligt op het grondgebied van de gemeenten Brasschaat , Brecht en Wuustwezel .
De laatste weken worden steeds meer overtredingen vastgesteld van burgers die zich ongeoorloofd toegang verschaffen tot het Groot Schietveld. Overtreders brengen niet enkel zichzelf maar ook andere burgers en militairen in gevaar. Onze eerste prioriteit gaat uiteraard uit naar de veiligheid van de mensen.

In het Klein Schietveld is enkel zachte recreatie (wandelen, fietsen, paardrijden ..) toegelaten. We stellen regelmatig vast dat militaire activiteiten op het terrein regelmatig worden verstoord. Het Klein Schietveld bevindt zich op het grondgebied van de gemeenten Brasschaat, Kapellen en Kalmthout.

De patrouilles bestaan uit een 40-tal personen uit onderstaande groeperingen:
- Bataljon Artillerie (Defensie)
- Military Police Group (Defensie - Militaire Politie)
- Politiezone Brasschaat
- Politiezone Noord
- Politiezone Voorkempen
- Federale Politie


Meer nieuws

13-01-2018 Bijgebouw Van Der Valk Hotel tegen de vlakte
07-02-2021 Dikke laag sneeuw in Maria-ter-Heide
26-09-2020 Kattin vermist (regio Wipstraat/Durentijdlei)

Nieuws zoekwoorden

  sprookjespad     kapellei     overvallen     inslag     torenpoort