Parkvijver De Mik
Maria-ter-Heide
  Parkvijver De Mik
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 18 april 1978 (46 jaar geleden)
Mensen die in de omgeving wonen van het cafe La Bare maken zich ongerust over het grondwater dat sinds eind november naar boven wordt gepompt en verloren loopt op de della Faillestraat.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 19:01 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08.32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Jaarlijkse kermis
  Jaarlijkse kermis
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Brasschaat reikt volgend jaar haar Oscar uit

In het Brasschaatse cultuurbeleidsplan werd een actie opgenomen om een kunstwerk toe te kennen aan een verdienstelijke inwoner of vereniging. Het beeldje de gelukkige burger van de hand van kunstenares Chris Lamers zal om de twee jaar uitgereikt worden. Het stelt een meisjesfiguur voor die in haar deuropening straalt van verrukking omdat ze deel uitmaakt van onze prachtige groene gemeenschap. Het meisje wordt in brons gegoten, het deurkader is suggestief en wordt daarom niet helemaal uitgewerkt.

Aan de toekenning is geen geldprijs verbonden, het is een publieke erkenning voor de inzet van een inwoner of vereniging ten dienste van ons allemaal. Eender welke Brasschatenaar komt met de juiste argumenten in aanmerking voor deze erkenning, als hij/zij tenminste door een vereniging voorgedragen wordt. Individuele kandidaatstellingen komen niet in aanmerking. De komende weken worden alle Brasschaatse verenigingen aangeschreven met de vraag kandidaten voor te dragen.


Meer nieuws

16-01-2021 Opnieuw hebben de zwarte zwanen kleintjes
25-10-2020 Mondneusmasker verplicht op de Bredabaan
14-02-2008 Shamen Seed Company veroordeeld

Nieuws zoekwoorden

  torenpoort     zegeplein     brasschaat     durentijdlei     ophokplicht