Skyline boven Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Skyline boven Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 28 april 1975 (49 jaar geleden)
Door werken aan de internationale telefoonleidingen springt aan de Kantienlei een buis van de waterleiding: op minder dan tijd is er voor een kapitaal aan schade: rioleringsbuizen spoelen vol slijk, gemetselde putten storten in zodat er weer dagen zal moeten gewerkt worden op de kap van de verzekering.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 10:12 uur (halte Kerk MTH).
  Er rijdt geen buurtbus op zondag
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Torenpoort De Mik
  Torenpoort De Mik
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Nieuws van vroeger

40 jaar geleden op zaterdag 8 september 1984
Tijdens een Plechtige Viering wordt het gouden priesterjubileum gevierd van erepastoor C.Coulier. Confraters uit het dekanaat staan hen bij rond het altaar. Terzelfertijd werden ook enkele mensen uit het koor gehuldigd:onze trouwe organist Jules Quirijnen, de koorleider Meester Van Dessel, Meester Raeymaekers,René Theuns,Marcel Stoffelen en Jacky Theuns als lid van de Kerkraad.
Na de dankmis was er een kleine receptie in de zaal van de meisjesschool waar de burgemeester een bloemstuk overhandigde. Een koffietafel besloot de dag voor de familieleden van de gevierden.
Er werd heel hard gewerkt aan de nieuwe scoutslokalen: ze hebben een mooie cent gekost: daarom organiseerde de VZW Heikant een barbecue-avond om uit de rode cijfers te geraken. Het ging er gezellig aan toe.

Meer nieuws van vroeger (willekeurige dagen)

 maandag 19 januari 1981
 maandag 07 september 1981
 zondag 20 juni 1982
 vrijdag 25 mei 1973
 zaterdag 30 augustus 1975