Torenspits kerk Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Torenspits kerk Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 29 maart 1977 (47 jaar geleden)
De vrouwen kuisen de kerk extra netjes en proper. Spinnenwebben worden weggenomen, stoelen worden afgewassen en de tapijten uitgezogen. De leden van de beheerraad van de Kring bespreken de verdere uitbouw van het parochiecentrum. De kern van Ziekenzorg geeft aan gebrekkige oudere mensen de kans te gaan winkelen in een winkelcentrum.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 13:18 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 14:14 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Licht vliegwezen Brasschaat
  Licht vliegwezen Brasschaat
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Nieuws van vroeger

48 jaar geleden op dinsdag 4 mei 1976
De mensen van de Brechtsebaan die aangesloten zijn op de teledistributie mogen vandaag hun oude antenne weer gebruiken want er is een kortsluiting op de kabel zodat het beeld niet meer opkomt. Techniek is goed als 't goed marcheert.



We melden het overlijden van mr. Leon Plettinkx (69 jaar) uit de Berrélei. Hij was gepensioneerd militair.



Wandelaars in de Kerkedreef beleven de sensatie van hun leven. Er wordt ingebroken in een landhuis van de Dreef en de alarmsirene begint te werken. De ongewenste gasten slaan op de vlucht met hun auto en keren nadien nog eens terug om te zien of het ding nog werkt. Ook de politiewagens zijn er dadelijk bij en het wordt een achtervolging met schoten zodat zelfs een Nederlandse wagen een stuk verliest maar toch kan ontkomen. Later komt nog een andere Nederlandse wagen kijken maar de autobestuurder heeft een blanco boekje zodat hij niet aangehouden wordt. Enkele dagen nadien kon men de daders toch inrekenen en meteen een hele reeks inbraken ophelderen.

Meer nieuws van vroeger (willekeurige dagen)

 donderdag 06 mei 1976
 woensdag 14 mei 1969
 zondag 02 maart 1986
 maandag 28 november 1977
 dinsdag 16 oktober 1984