Rhododendron in bloei
Maria-ter-Heide
  Rhododendron in bloei
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 23 april 2020 (4 jaar geleden)
Tussen 21u53 en 21u59 kunnen we boven Maria-ter-Heide een treintje van satellieten van Elon Musk bewonderen. De Starlink-satellieten zijn bedoeld om wereldwijd via de satelliet internet te kunnen aanbieden. De 60 satellieten volgen elkaar snel op. Met het blote oog zie je een lange witte streep maar met de verrekijker zie je allemaal bolletjes.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 19:12 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is morgen om 08.32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Site Gunfire - Alloutte
  Site Gunfire - Alloutte
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Nieuws van vroeger

48 jaar geleden op zondag 2 mei 1976
Net nadat de tenten waren afgebroken op het terrein van de maxi-kermis, begon het wat te regenen, eigenlijk de moeite niet om er over te spreken, maar sommige mensen zeiden dat het gezien de aanhoudende droogte, wel "gouden regen" was voor de tuin.



In gans het land komt de chiro op straat met sport en spel en de aandacht op speelruimten en aangepaste mogelijkheden vanweg de publiek overheid.



In de torenpoort van de Mik is er vandaag een intiem en klein feestje. Door Baelemans en zijn Lien vieren er hun houden bruiloft. De gebeurtenis wordt in alle stilte herdacht want Lien en den Door wensen geen drukte in de poort. Bijna gans hun huwelijksleven speelde zicht af in het domein van de Mik. Eerst op een boerderijke dat in de oorlog helemaal afbrandde en na de vlucht in de poort vant de brug. Hier leven de 2, samen 155 lentes, heel rustig en gezellig bij de vijver, de eendjes, midden in het groen als in een sprookjesbos.

Meer nieuws van vroeger (willekeurige dagen)

 dinsdag 18 april 1978
 dinsdag 27 juli 1982
 zondag 10 augustus 1986
 maandag 11 oktober 1976
 dinsdag 11 mei 1976