Skyline boven Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Skyline boven Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 20 april 1975 (49 jaar geleden)
In gans het Vlaamse land houden de scoutsgroepen open-deur-namiddag. Ook bij ons was het zo: zelfs de zon opende het wolkenveld en speelde mee. Er was van alles te zien: volksspelen voor de welpen, knutselwerkjes maken en toneel spelen. De jongverkenners bouwden een kampplaats met tenten en houtvuren. De verkenners bakten broodjes aan een stok, bra ...  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 05:22 uur (halte Kerk MTH).
  Er rijdt geen buurtbus op zaterdag
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Waterkoeten in de Inslag
  Waterkoeten in de Inslag
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Nieuws van vroeger

48 jaar geleden op zaterdag 1 mei 1976
De eerste mei: zoals altijd heel goed weer. De mannen van de KWB die op bedevaart gingen naar Scherpenheuvel. Ze wilden het anders doen dan gewoonlijk en daarom namen ze de eigen fiets en profiteerden onderweg van de prachtige lente. Even na half acht werd het vertrek gegeven door de voorzitter Staf Verdick die de manneen een goede reis wenste. Met een forse trap ging het best tot in Scherpenheuvel. Er waren enkele vrouwen die in wagens volgden en de voorzitter nam de bezemwagen voor zijn rekening. Niemand had echter behoefte aan verzorging. In Scherpenheuvel was een massa volk zodat het aanschuiven geblazen was voor de devotie en voor een verfrissing met etentje. Alles liep gesmeerd op de terugreis en de mannen willen alvast volgend jaar teruggaan met het ijzeren paard. Er wordt wel uitgekeken naar een andere datum want de drukte op de weg ter gelegenheid van de 1ste mei kan wel wat hinderen en is nog gevaarlijk op de koop toe... .



De van ouds gekende zaak van bakker Bossaers wordt vanaf vandaag bediend door nieuwe een geestdriftige uitbaters: Desiréé en Jeanine Daems. De "Lou" en zijn "Elza van den bakker" blazen wat uit in de villa van papa Bossaers in de Hensbergelei. In de namiddag speelde zelfs de harmonie een lustig deuntje voor de bakkerij wat wel gewaardeerd werd door het nieuwe en het oude paar.



Bij de scouts is er maxi-kermis. Kraampjes en tenten en een hele hoop activiteiten brengen ouders en sympathisanten dichter bij elkaar en ook wat beld in het groepsbakje. Gelukkig zorgde de weermaker voor tof weer zodat alles vlot draaide.



Het nieuwe verkeersreglement treedt vanaf deze dag in voege. Sommige dingen zijn vereenvoudigd, andere helemaal niet maar iedere autobestuurder moet het reglement kennen ofwel betalen bij een overtreding want ook deze tarieven werdeb aangepast aan de levensduurte.

Meer nieuws van vroeger (willekeurige dagen)

 dinsdag 10 mei 1988
 dinsdag 11 oktober 1983
 vrijdag 23 mei 1975
 zaterdag 19 november 1988
 vrijdag 18 juli 1986