Mikhof
Maria-ter-Heide
  Mikhof
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 27 april 1988 (36 jaar geleden)
Grote legermanauvers met Amerikaanse helikopters, para's en andere soldaten die tot diep in de nacht gevechten leveren en door hun schieten de mensen wakker houden.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 10:05 uur (halte Kerk MTH).
  Er rijdt geen buurtbus op zaterdag
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Chinese knobbelganzen in De Mik
  Ria G.
  Chinese knobbelganzen in De Mik
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Nieuws van vroeger

49 jaar geleden op vrijdag 27 juni 1975
De droom van vele inwoners van d'Hei wordt werkelijkheid. Reeds voor half zeven 's morgends begint het zware machien van de asfalteurs te draaien en verwerkt langzaam de camions hete brij die af en aan rijden. Het werk gaat langzaam maar prima vooruit en tegen de middag is men aan de kerk. Omdat de andere werklieden niet helemaal klaar zijn met de voorbereiding, geraakt men tot aan de garage van Fr. Theuns met de eerste laag, langs de kant van de kerk. Bijna 800 ton asfalt werden er verwerkt, platgewalst en glad gestreken. De asfalt wordt gestoomd in Wijnegem en opgeladen op een temperatuur van 250 graden; wanneer het zwarte goedje op de baan terecht komt is hij nog 150 graden heet. Of een paar uren is alles afgekoeld en bereidbaar.

Meer nieuws van vroeger (willekeurige dagen)

 donderdag 01 augustus 1985
 woensdag 22 oktober 1975
 woensdag 12 april 1978
 maandag 30 oktober 1967
 zaterdag 17 maart 1979