Herfst in Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Herfst in Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 18 mei 1976 (48 jaar geleden)
In de zaal van de Kring krijgt men een kleine 20 mensen bij mekaar om te zien naar een fijne diareeks van de Bond zonder Naam over gezond gemeentelijk beleid, zonder enige politieke achtergrond. Na de diareeks krijgen de aanwezigen de kans wenken en suggesties door te spelen naar de plaatselijke werkgroep voor sociaal beleid. Er werd nogal gesproke ...  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 23:13 uur (halte Kerk MTH).
  Er rijdt geen buurtbus op zaterdag
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Rodondendron in De Inslag
  Rodondendron in De Inslag
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Wat gebeurt met onze militairen?

De artilleriecomponent van de landmacht bevindt zich reeds sinds 1820 in Brasschaat en werd opgericht bij KB van Koning Willem I der Nederlanden. De landmacht is dus onlosmakelijk maatschappelijk verbonden met de plaatselijke gemeenschap, zowel op cultureel als economisch vlak. Een terugval met 300 aanwezige militairen zal dus een enorme impact hebben op de plaatselijke middenstand en het culturele leven van de gemeente.

Hel terugplooien van deze component is vanuit de nieuwe opdrachten die het Leger in de 21ste eeuw krijgt weliswaar te begrijpen, maar als bestuur hopen wij dat toch niet voorbij gegaan wordt aan de historische verbondenheid met Brasschaat. Ons bestuur staat eerder in tegenstand met het voorgenomen initiatief. Enerzijds wil zij ten alien prijze deze historische verbondenheid bewaren. Dit omwille van de voortreffelijke wijze waarop de militaire overheid zich heeft gekweten van haar taak als natuurbeheerder van het uitgestrekte natuurgebied waarover zij beschikt.

Anderzijds kan zij wel begrijpen dat in deze tijden een heroriëntatie van de opdrachten nodig is uit synergetisch oogpunt. Zo zou onder meer het domein ook kunnen worden ingeschakeld voor oefeningen van de component in het kader van haar humanitaire en vredesoperaties. Ideaal zou zijn dat alleen de gebouwen van kwartier Oost worden verlaten; de activiteiten van de CEM-militairen blijven er evenwel gewoon doorgaan.


Meer nieuws

28-01-2021 Vijver en park De Mik krijgen een grondige opknapbeurt
06-03-2022 Politie op zoek naar inbrekers
23-09-2020 Nieuw asfalt Bredabaan

Nieuws zoekwoorden

  brasschaat     pfaff     krantenwinkel     ziekenzorg     vogelgriep