Parkvijver De Mik (sneeuw 2021)
Maria-ter-Heide
  Parkvijver De Mik (sneeuw 2021)
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 16 mei 1985 (39 jaar geleden)
Het wordt een mooie zomerse feestdag, misschien wel de reden dat meer dan 1400 wandelaars zich aanboden voor de March van het 18de in de Ruiterijschool; het parkoers liep grotendeels langs het Schietveld.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 21:40 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is morgen om 08.32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

De Lego blokken
  De Lego blokken
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Uitreiking van electronische identiteitskaarten verloopt op piekmomenten te stroef.

De gemeenteraad van Brasschaat keurde vorige zitting goed dat een overeenkomst wordt afgesloten met de federale overheid (Binnenlandse zaken) over de uitreiking van elektronische identiteitskaarten. Sinds begin 2005 worden alle Belgen systematisch opgeroepen om zich in de gemeentehuizen aan te melden om zo'n ID uitgereikt te krijgen. De federale regering coördineert het geheel en biedt aan de gemeentebesturen ondersteuning aan (Belpic-project).

"En daar knelt soms het schoentje", zegt schepen van financiën, personeelsaangelegenheden en informatica Bart Brughmans. "De oproepingsbrieven worden nationaal aangemaakt, dus enige sturing in het ritme van de uitreiking heeft de gemeente niet. Daarbij komt dat op piekmomenten de software van Belpic blijkbaar de toevloed aan aanvragen en administratieve verwerking niet aankan. Zo zijn woensdagnamiddagen bijzonder druk: het federale systeem kan dat op zo'n momenten niet aan, met als gevolg dat aan de loketten van de bevolkingsdienst lange rijen staan aan te schuiven van soms 25 mensen. Als je rekent dat een uitreiking ongeveer 7 minuten duurt, ben je als burger wel een namiddag zoet".

Ook voor de medewerkers aan het loket is dat niet altijd even gemakkelijk. Vandaar dat schepen Brughmans op de gemeenteraad suggereerde om naar aanleiding van deze overeenkomst met de hogere overheid een oplossing te zoeken. "Ondertussen kunnen we niets anders dan ons verontschuldigen voor deze ongemakken. De enige oplossing is voorlopig dat de mensen dergelijke piekmomenten vermijden. Doorgaans verloopt de uitreiking op de weekdagen wel degelijk vlot.


Meer nieuws

01-11-2019 Natuur in de buurt: Ruimte voor zoogdieren?
02-11-2005 Heksentocht in Maria-ter-Heide
23-01-2006 Tram 3 door Brasschaat nog niet voor morgen

Nieuws zoekwoorden

  smoutebollen     durentijdlei     kermis     watertoren     glasbak