Skyline boven Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Skyline boven Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 18 mei 1984 (40 jaar geleden)
Voor de eerste communicanten is er een laatste herhaling in de kerk want zondag doen zij hun eerste communie. Ondertussen loopt het al bijna storm in de herhalingen voor het Vormsel.

Een bomvolle zaal in de Kring voor Jan De Cleer die met zijn "obscene fabels" de mensen heel de avond bezig houdt. De kas van Aralea, de schuttende werkpla ...  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 17:03 uur (halte Kerk MTH).
  Er rijdt geen buurtbus op zaterdag
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Meerkoeten in de Inslag
  Meerkoeten in de Inslag
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Ruimtelijke uitvoeringsplan Wipstraat

Het gemeentebestuur wil een bestemming voor de gemeentegronden tussen de Wipstraat en de Korenlaan. Vorig jaar heeft de gemeenteraad goedkeuring gehecht aan de medewerking van de intercommunale Igean om een ruimtelijk uitvoeringsplan op te maken. Thans werd dit plan voorlopig goedgekeurd.

De wipvereniging krijgt een volwaar dige plek in dit gebied. Er wordt een nieuwe zone voor de bouw van een clubhuis voorzien. Dat kan ook door de wijkvereniging gebruikt worden. Verder wordt er een grote open ruimte voorzien. Die biedt niet alleen plaats aan de jeugd, er kan ook een feesttent op geplaatst worden.
Tussen de Wipstraat en de Korenlaan wordt in het nieuwe plan een ver binding voorzien voor voetgangers en fietsers. Langs het pad komt een bomenrij. Het natuurlijk opgegroeid bosje zal behouden blijven, wel zal de Amerikaanse vogelkers verwijderd worden.

De oude beukenhaag, aan de achterzijde van de woningen van de Molenheide, zal behouden blijven. Het regenwater zal afgeleid worden naar de Heislagsebeek. Aan de zijde van de Wipstraat wordt de mogelijkheid voorzien tot het bouwen van acht tot negen middenklassewoningen. De twee bestaande woningen kunnen behouden blijven.


Meer nieuws

19-03-2020 Koop narcisjes en steun een goede actie.
15-08-2019 Nieuwe toplaag voor autovrij stuk Kerkedreef
02-04-2020 Vormsel en Eerste Communie uitgesteld door corona

Nieuws zoekwoorden

  parkvijver     deelfietsen     ophokplicht     de polygoon     watertoren