Torenspits kerk Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Torenspits kerk Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 18 mei 1984 (40 jaar geleden)
Voor de eerste communicanten is er een laatste herhaling in de kerk want zondag doen zij hun eerste communie. Ondertussen loopt het al bijna storm in de herhalingen voor het Vormsel.

Een bomvolle zaal in de Kring voor Jan De Cleer die met zijn "obscene fabels" de mensen heel de avond bezig houdt. De kas van Aralea, de schuttende werkpla ...  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 20:43 uur (halte Kerk MTH).
  Er rijdt geen buurtbus op zaterdag
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Licht vliegwezen Brasschaat
  Licht vliegwezen Brasschaat
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Herfstwandeling in domein De Inslag

VMPA - Natuurgidsen Brasschaat organiseert op 26 oktober 2008 een herstwandeling in domein De Inslag. 'Inslag' komt van 'inslaen', in gebruik nemen. Het slaat op het omvormen van heide tot landbouw- en boswinningsgebied vanaf de 17de, maar vooral in de 19de eeuw. Begin 20ste eeuw volgde een volledige aalslag en herbeplanting vanaf 1919. Daarna werd er voornamelijk mijnhout (grove en zwarte den) aangeplant. Sedert 1980 is het domein in handen van de Vlaamse Gemeenschap en beheerd door Bos en roen. In het beheer staat biodiversiteit voorop. De waterhuishouding is er verbeterd zodat de Inslag een thuis vormt voor talrijke waterdieren zoals padden, kikkers en salamanders. Ook de reiger, havik, uizerd en sperwer krijg je er regelmatig te zien. Aan zoogdieren is er ook geen gebrek: ree, vos, konijn, haas, eekhoorn, bosmuis, enz... je vindt ze er allemaal. Afspraak om 9u30uur, ingang Fortsebaan.


Meer nieuws

30-10-2018 Waterstand in parkvijver De Mik staat enorm laag
22-08-2022 Beukenbomen verliezen deel van hun bladeren
01-05-2012 Laadeiland voor elektrische voertuigen

Nieuws zoekwoorden

  ziekenzorg     deelfietsen     wedstrijd     brechtsebaan     smoutebollen