Torenspits kerk Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Torenspits kerk Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 5 mei 1984 (40 jaar geleden)
De maxi-kermis bij de scouts mag weer bogen op een heerlijke lentedag. Met man en macht werd er gewerkt door de mensen van de vzw uit het oudercomité om de nieuwe lokalen klaar te krijgen. Onze jongeren hebben nu levensruimte voor vele jaren dankzij de inzet en de overuren van volhardende vrijwilligers.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 13:13 uur (halte Kerk MTH).
  Er rijdt geen buurtbus op zondag
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Kalfje op de kinderboerderij
  Kalfje op de kinderboerderij
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Golem gaat in vlammen op

Uitgebrande Golem in park De MikZondagochtend heeft een wandelaar een smeulende hoopje hout opgemerkt in het Park De Mik. De politie werd verwittigd en de brandweer rukte uit om de restanten te blussen. In de nacht van zaterdag op zondag (5-6 januari 2019) werd in Park De Mik de 3 meter grote houten reus in brand gestoken door vandalen. Voorlopig zijn de daders nog spoorloos.

De Golem, het symbool voor de redder en helper, werd in mei 2010 plechtig ingehuldigd door de burgemeester. Het ontwerp was van de bekende kunstenaar Koen Vanmechelen. Via een luik kon een boodschap achterlaten worden in de Golem. Later werd er ook een Golempad aangelegd.

Getuigen of personen die iets verdachts gezien hebben, kunnen dit melden aan de politie van Brasschaat (03 650 35 00 of PZ.Brasschaat@police.belgium.eu).


Meer nieuws

05-09-2022 Droge visgracht en vijver in park De Mik
11-09-2011 Opening nieuwe winkel: Fêmea Lingerie
08-12-2008 16de Gluhwijnavond georganiseerd door de middenstand van Maria-ter-Heide

Nieuws zoekwoorden

  torenpoort     parkvijver     bibliotheek     bredabaan     sprookjespad