De skyline boven Maria-ter-Heide

Kinderboerderij Mikerf

Kinderboerderij Mikerf Vlak naast het park 'De Mik' grenst de Kinderboerderij Mikerf. U kan de kinderboerderij bereiken via de Kerkedreef (tegenover de ingang van het domein 'De Inslag' en naast de hoofdingang van het park 'De Mik').

Varkens, paarden, kippen, koeien, geiten, schapen, konijnen, muizen, bijen.... noem maar op. Op de kinderboerderij vindt u ze allemaal. De boerderij heeft een eigen bijen-museum waar je talrijke nuttige informatie vindt over bijen. Tijdens de maanden april, mei, juni, juli en augustus is er elke zondag van 14:00-17:00 een imker aanwezig om een extra woordje uitleg te geven over de bijen.

De kinderboerderij zelf organiseert ook talrijke activiteiten waaronder brood bakken. Zelf heeft de kinderboerderij een eigen winkeltje met verse groenten, eieren, melkproducten, honing,... . Het winkeltje is iedere woensdag van 13:00 tot 15:20 open. De kinderboerderij is in de winter open van 08.00 - 18.00 en in de zomer van 08.00 - 20.30.

Wat ook wel handig is om te weten, de kinderboerderij heeft een eigen taverne waar je alle verschillende dranken, zoetigheden, broodmaaltijden, ontbijten,... kan verkrijgen.

Meer info vind u op de website van de kinderboerderij Mikerf: http://www.kinderboerderijmikerf.be Wenst u toch nog meer informatie over de imkersfederatie IFANG, breng dan een bezoekje aan hun website.

Noot: De kinderboerderij Mikerf is gelegen in Mikhof 25 te Brasschaat.